Nemsokára megszűnik néhány Facebook-funkció

0

A Facebook elkezdte tájékoztatni a felhasználókat, hogy a hónap végén megszűnik a Közeli ismerősök (Nearby Friends) és más helyalapú funkciók. Bár az okok egyelőre nem világosak, a vállalat állítása szerint az ezekkel a funkciókkal kapcsolatos összes információt törölni fogják a Facebook szervereiről.

A felhasználók a Facebook-alkalmazásban kaptak értesítést a Nearby Friends funkció megszűnéséről, amely lehetővé teszi, hogy az emberek megosszák aktuális tartózkodási helyüket más Facebook-ismerőseikkel. A Facebook ugyanakkor azt is közölte, hogy a Weather Alerts (időjárás jelzések), a Location History (helyelőzmények) és a Background Location (háttérhelyzet) funkciók szintén “hamarosan megszűnnek”.

A vállalat szerint a Nearby Friends és más helyalapú funkciók 2022. május 31. után már nem lesznek elérhetőek a felhasználók számára.

“A Nearby Friends és a Weather alerts 2022. május 31. után már nem lesznek elérhetőek. Az Ön által megosztott, ezen élményekhez használt információk, beleértve a Location History-t és a Background Location-t, 2022. május 31. után nem kerülnek tovább gyűjtésre, még akkor sem, ha korábban engedélyezte ezeket.”

Egyes adatok, például a felhasználói helymeghatározási előzményei 2022. augusztus 1-jéig lesznek letölthetők. Ezt követően a Facebook szerint ezek az adatok törlésre kerülnek.

Mindez sajnos nem jelenti azt, hogy a Facebook alkalmazása nem fogja tovább gyűjteni a felhasználók tartózkodási helyét. A vállalat azt állítja, hogy a helymeghatározási adatokat továbbra is gyűjtik majd “más élményekhez”. Természetesen bármikor letilthatod a Facebook-alkalmazás hozzáférését a tartózkodási helyedhez, ha belépsz az app adatvédelmi beállításaiba.

Forrás

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid