Nexus X néven jöhet a következő Google-mobil!

0

Több új információ is napvilágra került a Motorola által gyártott Nexus telefonról, ami az egyik legjobban várt jelenlegi csúcsmobil.

A készüléket eddig Nexus 6 néven említették a legtöbb helyen, ami több szempontból is logikus lehet. Egyrészt ez lesz a 6. Nexus mobil, másrészt pedig egyes hírek szerint 5.9 colos lehet majd a kijelzője. Van azonban egy kis probléma ezzel a névvel, ugyanis a Google-nek már többször volt peres ügye Philip K. Dick családjával. Egy íróról van szó, akinek az egyik könyvében (Do Androids dream of Electric Sheep?) Nexus-6 nevű robotok is szerepelnek.

Nexus

Eddigi Nexus mobilok

A Motolora belső köreiben állítólag Nexus X-ként emlegetik az új mobilt, és amennyiben ez igaz, könnyen lehet, hogy ez lesz a készülék végleges neve is.

A Nexus X megjelenéséről is kiderült néhány információ. Állítólag a Google mindenféle előzetes bejelentés nélkül, titokban fogja bemutatni az új csúcsmobilját valamikor Halloween környékén. Ez megegyezik a korábbi feltételezésekkel, miszerint októberben vagy novemberben jöhet a készülék.

Az eddigi hírek alapján egy 5.9 (vagy 5.2) colos QHD felbontású kijelzővel rendelkezik majd a Nexus X, a processzor szerepét pedig a négymagos Snapdragon 805 tölti majd be. Kamerák tekintetében egy 2 megapixeles előlapi és egy 13 megapixeles, optikai képstabilizátoros hátlapi szenzorra számíthatunk.

A készüléken természetesen az új Android L fut majd, aminek a végleges változata az új Nexus mobillal együtt debütál majd.

PhoneArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid