Notchos kijelzővel jöhet a Samsung Galaxy Tab S8 Ultra

0

Megérkeztek az első megbízható forrásból származó renderképek a Samsung következő csúcskategóriás tábalgépéről, a Galaxy Tab S8 Ultráról, amelynek a kijelzője nem csak a hatalmas mérete miatt lesz érdekes.

A Samsung Galaxy Tab S8 Ultra várhatóan egy óriási, 14,6 colos megjelenítőt kap, ami természetesen egy OLED panel lesz 120 Hz-es képfrissítéssel, valamint a hírek szerint 2960×1848 képpontos felbontással. A tábalgépről készült alábbi renderelt képeket egy ismert szivárogtató, OnLeaks készítette, így joggal gondolhatjuk, hogy a végleges termék is nagyon hasonló lesz.

Ami azonnal szembetűnik, az a kijelzőn található notch, ez manapság kezd eltűnni a telefonokról, ezért is lenne meglepő, ha a Samsung ilyen megoldással élne. Az egyetlen valós indok az lehet, hogy túl vékony a káva, így már nem fér el rajta a kamera, viszont egy táblagép esetében azért kell, hogy legyen egy bizonyos vastagságú keret, amely a fogást segíti.

A másik furcsaság, hogy elvileg csak egy szimpla szelfikamera lesz a tableten, így nem tűnik indokoltnak a széles notch, egy apróbb bevágás vagy kameralyuk is elég lett volna. Érdekesség, hogy az Apple épp egy hasonló megoldással látta el az új MacBook Pro laptopokat.

A hírek szerint egyébként a Galaxy Tab S8 Ultra nagyon vékony lesz, mindössze 5,4 mm-es házat kap, ennek ellenére egy hatalmas, 12.000 mAh-s aksi kerülhet a burkolat alá, és megkapjuk a 45W-os gyorstöltést is.

Hardveres téren a még be sem jelentett Snapdragon 898-ra számítunk, amihez 8 vagy 12 GB RAM-ot szerelnek.

A Tab S8 széria egyébként három modellel érkezik, az alap készülék mellett jön egy S8+, illetve az S8 Ultra, amiről a mostani cikk is szól. A bemutatóra jövő év elején lehet számítani, de pontos időpont még nincs.

Forrás, via

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid