A Note 7 botrány ellenére hűségesek a Samsung tulajok

2

Emlékszünk még a Galaxy Note 7 visszahívása után közvetlenül megjelent felmérés eredményére? A Samsung tulajdonosok mintegy 40%-a nyilatkozta azt, hogy soha többé nem venne másik telefont a gyártótól. Ennek ellenére a Reuters/Ipsos új közvélemény-kutatása azt mutatja, hogy a Samsung termékkel rendelkezők legalább annyira hűségesek, mint az Apple felhasználók.

Azoknak a megkérdezetteknek a 27%-a, aki tudott a Note 7 visszahívásáról, azt mondta, hogy leginkább Samsung készüléken gondolkodna el, ha új telefon vásárlására szánná el magát. Azon illetőknél, akik nem tudtak a botrányról, pedig 25% volt ez az arány.

A jelenlegi Samsung okostelefon tulajok 91%-a kattintott arra, hogy továbbra is venne mobiltelefont a Samsungtól, és a 92% arra, hogy vásárolna más Samsung készüléket. Ezzel párhuzamosan az iPhone felhasználók 92%-a nyilatkozta azt, hogy ugyanúgy iPhone-ra váltana, de már csak a 89%-uk venne meg más Apple terméket. Ezek az egymáshoz nagyon közeli értékek némileg megnyugtathatják a kedélyeket a Samsungnál.

Apple-vs-Samsung

Az óriásvállalat szerint a megvásárolt Galaxy Note 7-esek 85%-a november 4-ig ki lett cserélve, s a nagy többség azt egy másik Samsung okostelefonra cserélte be. Szerencsére az akkuproblémákra nagyon hamar fény derült, így viszonylag kevés vásárlót érintett a visszahívás. Ennek hála a cég hírneve hosszú távon csak kis mértékben csorbult.

A jelenlegi adatok szerint a Samsung az év harmadik negyedében 12 millió eladástól esett el. Vajon a cég a botrány miatt trónfosztottá vált? Meglepő módon nem! A Samsung még így is a világpiac abszolút vezetője maradt a maga 20%-os részesedésével, míg az Apple ezen időszakban 12,5%-kal uralta a második helyet.

forrás: Phonearena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Király Artúr

Új tag a Napidroidnál

NapiDroid