Oittm Realsound teszt – Bluetooth hangszóró 360 fokos LED fénnyel

0

Egy nagyon érdekes Bluetooth hangszóró érkezett hozzánk tesztelésre, az Oittm Realsound, ami a prémium dizájn és a kiváló hangzás mellett képes fényárba borulni, és ezzel elképesztő hangulatot áraszt.

Doboz, tartozékok

Oittm-Realsound-NapiDroid-01

A hangszóró egy hosszúkás, fehér színű, kicsúsztatható dobozban érkezik, amelyben magán az eszközön kívül találunk egy microUSB töltőkábelt, egy AUX kábelt, valamint egy angol nyelvű használati útmutatót.

Külső

A hangszóró henger alakú, és állítva célszerű használni. Nagyjából 22 cm magas, átmérője 6.5 cm, a súlya pedig 485 gramm. A ház nagy része fémből készült, kinézetre és fogásra is kellemes a masina, egyértelműen látszik, hogy egy prémium kategóriás termékről van szó.

Oittm-Realsound-NapiDroid-031

A hangszóró tetején hat darab kapacitív érintőgombot találunk, ezekkel vezérelhető a készülék. Van természetesen play/pause gomb, előre és hátra léptetés, hangerő fel és le, valamint egy, ami a fényeket kapcsolja.

Oittm-Realsound-NapiDroid-06

Alul van egy bekapcsoló gomb, egy microUSB port a töltéshez, egy jelző LED, egy AUX bemenet, illetve a másik oldalon egy mikrofon a hívásokhoz.

Oittm-Realsound-NapiDroid-05

A talpon találunk még egy kifejezetten jó tapadást biztosító gumigyűrűt, ennek köszönhetően szinte bármilyen egyenes felületen stabilan megáll a hangszóró, nem csúszkál.

Van feketében is

Van feketében is

Amit még érdemes megemlíteni, hogy a hangszóró elvileg kibírja a ráfröccsenő vizet (“splashproof”), de víz alá meríteni természetesen nem szabad.

Beüzemelés, használat

A Oittm Realsound beüzemelése rendkívül egyszerű. Az alsó gomb hosszú megnyomásával bekapcsoljuk a készüléket, ami hang- és fényjelzést ad, illetve elkezd kéken villogni a jelző LED. Ezután a telefonon bekapcsoljuk a Bluetooth-t, majd rácsatlakozunk az hangszóróra, ami “Realsound” néven jelenik meg.

A szétcsatlakozás elvégezhető a telefonról (pl. kikapcsoljuk a Bluetooth-t), de a hangszóróról is. Utóbbihoz érintsük meg duplán a play/pause gombot.

oittm-realsound-03

Ha telefonnal használjuk a hangszórót, akkor a hívások hangját is kiküldi a készülék. Bejövő hívásnál a play/pause gomb rövid megérintésével tudjuk fogadni, hosszú érintésével pedig elutasítani a hívást.

Természetesen nem csak Bluetooth-szal, hanem AUX kábellel is használható a hangszóró. Csatlakoztathatjuk telefonhoz, tablethez, laptophoz, számítógéphez és számos más eszközhöz.

oittm-realsound-02

A hangzás nagyon jó a hangszóró méretéhez képest, szépen szól a magas és a közép, és a mély hangok is határozottan jelen vannak. Persze egy komolyabb hangrendszert nem helyettesít a készülék, de a maga nemében nagyon jó hangerőre képes, maximumra véve, bizonyos számoknál minimálisan még ugrál/mozog is a hangszóró az asztalon a tapadókorong ellenére.

Oittm-Realsound-NapiDroid-11

Hangzásban simán felveszi a versenyt a készülék a hasonló árú (vagy még drágább) BT hangszórókkal, az igazi különlegesség azonban a 360 fokos LED világítás. Ez szerintem nagyon királyul néz ki, ráadásul többféle téma is van. A fenti világítás gombbal tudunk váltani a 6 variáció közőtt (Pulsation, Rainbow, Firefly, Party, Stroll és Nightlight), illetve hosszú megérintésre ki is kapcsolható a világítás. Nekem a kedvencem az első, equalizer-szerű hatás, ami a zene ritmusára mozog, de van teli szivárvány, illetve kicsit visszafogottabb fények is.

Oittm-Realsound-NapiDroid-09 Oittm-Realsound-NapiDroid-10 Oittm-Realsound-NapiDroid-08

Amit kicsit sajnálok, hogy nem lehet a színeken állítani, az első öt témánál magától váltakoznak a színek, az utolsó (Nightlight) pedig folyamatosan narancssárgán világít. Ezt leszámítva viszont hibátlan a kütyü, remek hangulatot áraszt akár világosban akár sötétben.

Oittm-Realsound-NapiDroid-15

A készülékbe egy 3600 mAh-s aksi került, amivel elvileg 10+ óra folyamatos működésre képes egy töltéssel. Nálam kicsit kevesebb volt az üzemidő (kb. 8 óra), de még csak 1-2 töltési ciklus van a telepben, ha később beáll, akkor valószínűleg reális lesz az ígért működési idő. A töltési idő 4-5 óra, ez kicsit szerintem sok, érdemes éjszaka tölteni.

Összegzés, videó

Nekem nagyon tetszett a hangszóró, hiszen egy praktikus, minőségi eszközről van szó, ami remekül szól, jól bírja aksival, és nem mellesleg egyedülálló hangulatot áraszt.

(Klikk a videóra, és iratkozz fel a csatornámra, ha még nem tetted meg. Köszi!)

Most pedig jöjjön a lényeg, az ár! Jelenleg 50 angol fontba vagy 54 euróba (kb, 17-18 ezer Ft) kerül a hangszóró az Amazonon, ráadásul kaptunk egy kuponkódot, ami 10 font (kb. 3700 Ft) kedvezményt jelent: WGXWXCZ3 (szeptember 15-ig használható fel)

Részletek és vásárlás:

A vásárlás menete viszonylag egyszerű, regisztrálsz az Amazonra, beteszed a kosárba a terméket, megadod a címed és a fizetési adatokat, a “Gift Cards & Promotional Codes” résznél pedig beírod a kuponkódot. Ha kell segítség, kérdezz nyugodtan kommentben.

Hogy tetszik az Oittm világító hangszórója?

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Szakos Péter

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid