“Okos” óra 10 ezer alatt!?

6

Egyre népszerűbbek az okosórák, de sajnos a legtöbb új modell elég drága. Fokozottan igaz ez az Android Wear alapú készülékekre, hiszen a legolcsóbb ilyen eszköz is 200 dollárba kerül jelenleg, ami átszámolva nagyjából 45 ezer Ft. Persze vannak ennél jóval drágább modellek, az LG új kerek okosórája például közel 100 ezer Ft-ba fog kerülni.

Szerencsére akkor sem kell lemondanunk ezekről a kütyükről, ha nem akarunk ekkora összeget áldozni rá.  Mostani cikkünkben az R-Watch M26-ot szeretnénk bemutatni, ami már 40 dollár körüli áron is beszerezhető. Persze ez nem veheti fel a versenyt egy Android Wear okosórával, de azért így is elég sok mindent tud.

m26-okosora-2

Az M26 egy 1.4 colos TFT kijelzővel rendelkezik, ami pont arra elég, hogy az alapvető dolgokat lássuk rajta. De mire is jó a készülék?

m26-okosora-3

Ha csatlakoztatjuk a mobilunkhoz Bluetooth-on keresztül, akkor az órán is fogadhatunk és indíthatunk hívásokat. Rendelkezésre áll egy tárcsázó, és a mobilunk telefonkönyve is elérhető lesz az okosórán. Természetesen a bejövő SMS-eket is elolvashatjuk.

m26-okosora-1

Kapunk még ébresztőt, stoppert és lépésszámlálót is. Biztonsági szempontból sem utolsó az M26, hiszen jelez, ha a mobilunk 15 méternél messzebb kerül tőlünk. Ha pedig zenét hallgatunk a telefonunkon, akkor az órán is léptethetjük a számokat.

m26-okosora-4

A R-Watch M26 jól bírja a vizet, a 230mAh-s akksi pedig akár 180 óra készenléti időt biztosít.

A felsorolt funkciók nagy része bemutatásra kerül az alábbi videón:

A készülékre nem telepíthetők alkalmazások, így a hagyományos értelemben nem tekinthető okosórának, de nagyjából ugyanazokat a feladatokat látja el.

everbuying

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid