Olcsó okosóra, amivel akár egy mobilt is kiválthatsz!

0

A legtöbb okosóra sajnos kifejezetten drága, főleg ha a Samsung, az LG és hasonló ismert gyártók termékeiről van szó. Ezek általában bőven 50 ezer Ft fölött kaphatók, de akár ennek a feléért is vehetünk már hasonló eszközt. Persze ettől még nem lesz több értelme okosórát hordani, de azért van igény az ilyen kütyükre.

Az Iradish i6 egy kifejezetten jól felszerelt készülék, mivel szinte mindent tud, amit egy átlagos okostelefon, csak éppen egy karóra méreteivel rendelkezik. A kijelzője 1.54 colos, ami általánosnak mondható az okosóráknál, a 240×240 pixeles felbontás pedig bőven elég. A panel azonban csak TFT és talán ez a készülék egyik legnagyobb hátulütője, hiszen egy óránál nagyon fontos, hogy napfényben is jól látszódjon.

Iradish_i6_WCDMA_09

A hardverrel már nincs semmi probléma, hiszen a kétmagos MediaTek MTK6577-es chipset hajtja a kütyüt, amivel pár éve még rengeteg kínai okostelefonban találkozhattunk. A processzormagok órajele 1.2GHz, a grafikai feladatokért pedig a korrekt teljesítménnyel rendelkező PowerVR SGX531-es GPU felel. Ehhez jön még 512MB RAM, ami bőven elég egy órába és valószínűleg a 4GB-os belső tárhely se lesz kevés, de ezt akár bővíthetjük is MicroSD kártyával.

Iradish_i6_WCDMA_10

Kapunk kamerát is, ami 3 megapixeles felbontással bír, ezen kívül pedig van még Bluetooth 3.0, WiFi, HSDPA támogatás és GPS vevő is. Mindezek mellett természetesen ott a SIM foglalat, azaz akár teljes egészében kiválthat egy 3G-s mobiltelefont az okosóra.

Iradish_i6_WCDMA_11

Az Iradish i6 43x42x14.2 mm-es méretekkel rendelkezik, a súlya pedig 60 gramm. Ebbe a házba egy 500mAh-s akkumulátor fért bele, ami valószínűleg azért nem húzza majd tovább egy napnál. A készülék ára 120 dollár, azaz kb. 26 ezer Ft. Ha megtetszett a készülék, akkor fekete, ezüst, fehér és arany színváltozatok közül választhatunk.

Etotalk

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid