Rekord bevételt ért el 2022-ben az LG

0

Bár a mobilos részleget felszámolták, az LG összességében igen jól teljesített a tavalyi évben, friss közleményében rekord bevételről számolt be a vállalat.

Az LG Electronics 2022-ben az egy évvel korábbit 12,9 százalékkal meghaladó, 83,5 ezer milliárd von konszolidált árbevétel mellett 3,6 ezer milliárd von üzemi nyereséget ért el. Az árbevétel most először lépte át a 80 ezer milliárd vonos határt, és egyben a vállalat történetének legmagasabb értékét jelenti.

A rekordnagyságú forgalom az erős alapokon nyugvó folyamatos növekedésnek köszönhető, miközben az egész éves nyereségességet a kihívásokkal teli globális gazdasági körülmények befolyásolták.

A vállalat 2022-es bevételnövekedésének motorját a prémium kategóriás háztartási gépek és az autóalkatrészek iránti erős kereslet jelentette. A háztartásigép-üzletág immár a hetedik egymást követő évben mutatott jelentős év/év növekedést, a járműalkatrész-üzletág 2022-es pozitív fordulata pedig az autóiparban bekövetkezett folyamatos javulást tükrözte, ezzel pedig e részleg hozzájárulása most először haladta meg az LG teljes bevételének 10 százalékát.

Forrás: LG

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid