Samsung Galaxy Alpha – hazai árak és megjelenés!

0

A Samsung még augusztusban mutatta be a Galaxy Alpha-t, ami több szempontból is mérföldkőnek tekinthető a gyártó életében.

Az 4.7 colos készülék méretileg a középutat képviseli, ráadásul tudomást sem vesz a pixelháborúról, hiszen “csak” 720p-s felbontással jön, ami egyébként elég éles képet nyújt ekkora képátlónál. (Igen, ez eddig megegyezik a két évvel ezelőtti S3-mal.)

samsung-galaxy-alpha-white

Persze van azért újítás bőven, hiszen megkapjuk a régóta áhított minőségi kivitelt, amit egy fém keret valósít meg. A dizájn egyébként gyönyörű, ráadásul mindössze 6.7 mm-es vastagsággal rendelkezik a készülékház.

A Galaxy Alpha-t az Exynos 5 Octa 5430-as chipset hajtja, ami négy 1.8 GHz-es Cortex-A15-ös és négy 1.3 GHz-es Cortex-A7-es processzormagot jelent. Ehhez jön még 2 GB RAM és 32 GB beépített tárhely. Kamerákból egy 12 és egy 2 megapixeleset kapunk, és jelen vannak az olyan extrák is, mint az ujjlenyomat-olvasó vagy a pulzusmérő.

Na de térjünk a lényegre! Egy korrekt készülékről van szó, ami napokon belül megjelenhet Magyarországon is. Az ára azonban már nem lesz olyan kedvező, és valószínűleg többe (vagy legalább annyiba) fog majd kerülni, mint jelenleg egy Galaxy S5. Az egyik hazai webáruházban például már most is előrendelhető a Galaxy Alpha közel 200.000 Ft-os áron, és ugyanitt az S5 10.000 Ft-tal olcsóbb.

Összességében tehát elmondható, hogy egy igen drága játékszer lesz a Samsung új mobilja, de azért valószínűleg így is nagy sikert arat majd.

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid