Samsung Galaxy Note Edge – hajlított kijelzős újdonság

1

Elég nagy meglepetést okozott a Samsung azzal, hogy a Galaxy Note 4 mellett egy másik phabletet is bemutatott. A Galaxy Note Edge fő újítása, hogy a kijelzője ráhajlik a készülék egyik oldalára, ami elég érdekes összképet ad. A Samsung egyébként korábban már mutatott be hasonló prototípust, így nem volt teljesen váratlan ez a fordulat.

galaxy-note-edge

Mire is jó ez a fura, féloldalas kijelző? A készülék oldalán lévő kijelzőrészen meg tudjuk majd nézni az értesítéseinket anélkül, hogy a képernyő többi részét használnánk. Ez nem csak praktikus, hanem energiatakarékos is. Ezen kívül különböző vezérlési elemek is kerülhetnek ide, például a videólejátszás közben itt lesznek majd az ehhez kapcsolódó gombok.

Samsung-Galaxy-Note-Edge

A Samsung Galaxy Note Edge méretei, dizájnja és hardvere is a Note 4-et idézi. Ennek megfelelően egy hasonló nagyságú, 5.6 colos QHD (2560×1440) kijelzőt kapunk, amihez hozzáadódik még a 160 pixel széles oldalsó sáv.

Samsung-Galaxy-Note-Edge-2

A készüléket a négymagos 2.7GHz-es Snapdragon 805 hajtja, amihez 3GB RAM társul. A belső tárhely mérete 32 vagy 64 GB, ami ráadásul bővíthető.

Samsung-Galaxy-Note-Edge-4

A kamerák is megegyeznek a Note 4-ben lévőkkel, így tehát a hátlapon egy 16 megapixeles szenzor van optikai képstabilizátorral (Smart OIS), az előlapon pedig egy selfie-bajnok 3.7 megapixeles kamerát találunk, panoráma funkcióval.

Samsung-Galaxy-Note-Edge-5

Az új hajlított kijelzős modellen Android 4.4-es rendszer fut Touchwiz felülettel kiegészítve. Természetesen megkapjuk az S Pen-t és az összes ehhez kapcsolódó szoftveres újítást is.

A 8.3 mm vastag és 174 gramm súlyú készülékbe egy 3000 mAh-s akksit pakoltak (Note 4-be 3220 mAh-s került), ami a jól optimalizált működésnek köszönhetően valószínűleg elég kellemes üzemidőt biztosít majd. Ha pedig lemerülünk, akkor a gyorstöltés segítségével fél óra alatt 50%-ig hozható fel az akksi.

Samsung-Galaxy-Note-Edge-6

A Samsung Galaxy Note Edge megjelenése októberre várható, és minden bizonnyal egy kicsit drágább lesz majd a Note 4-nél.

Samsung

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid