Samsung Galaxy S5 megjelenés és infók

2

Már korábban is szinte mindent lehetett tudni a Samsung Galaxy S5-ről, és most már pontos bemutatási és megjelenési dátum is van. A legújabb infók nem túl meglepő módon a jól informált orosz bloggertől, Eldar Murtazin-tól származnak. És az sem túl nagy meglepetés, hogy ezúttal is Twitteren közölte az új tudnivalókat.

A Samsung Galaxy S5 bemutatójára tehát a Barcelónában megrendezésre kerülő MWC-n fog sor kerülni, pontosan február 23-án, este 6 órakor. Azt is kiderül, hogy az Samsung új csúcskészüléke Április végén kerül majd a boltok polcaira. (frissebb infók a cikk végén)

Samsung-Galaxy-S5

Ha esetleg valaki kételkedne Eldar Murtazin-ban, akkor eláruljuk, hogy a Galaxy S4 bemutatását is napra pontosan közölte már jó előre.

A blogger a korábbi, specifikációról szóló pletykákat is megerősíti tweetjében, tehát szinte biztosra vehetjük, hogy egy 5.25 colos 2K QHD kijelzővel jön a Samsung Galaxy S5, a processzor szerepét pedig a Snapdragon 805 fogja betölteni, amihez 3GB RAM is társul.

Szintén ebben a készülékben debütál majd a Samsung saját felületének, a TouchWiz-nek a legújabb verziója, de lehet hogy ez már új nevet kap.

Samsung-Galaxy-S5-megjelenes

A kameráról tudjuk, hogy 16 megapixeles lesz, persze ez még nem mond sokat. Megjelent egy ezzel készült fotó is, de ebből nem lehet sok mindent kivenni sajnos.

Olyan hírek is napvilágot láttak, hogy két verzióban lesz elérhetőGalaxy S5, amiknek közös vonása lesz a műanyag ház, az ujjlenyomat olvasó, és sok más specifikációt érintő adatok is. A fő különbség a processzor típusa lehet. Ezek szerint a Snapdragon 805-as változat mellé jöhet majd egy 8 magos Samsung Exynos chippel szerelt is.

Frissítés (2014. 02. 04): A Samsung kiküldte a meghívóit az Unpacked 5 eseményre, amire Február 24-én 8 órakor kerül sor, és valószínűleg ekkor mutatkozik be a Galaxy S5 is. Emellet várható, hogy lehullik a lepel a Galaxy Gear 2 okosóráról is.

samsung_unpacked_5

 

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid