Samsung Galaxy Z Flip – a prémium mobilok új nemzedéke!

0

A dél-koreai cég idén rendesen kitett magáért a csúcsmobilok terén, hiszen a Samsung Galaxy S20 széria mellett a Galaxy Z Flip is bemutatkozott, ami szerencsére Magyarországon is hozzáférhető. Ezeknek a telefonoknak elég borsos az ára, ezért vásárlás előtt érdemes szétnézni az online piactereken, például a Vaterán, ahol sok esetben olcsóbban vásárolhatjuk meg a kiszemelt készüléket, mint az üzletekben. Továbbá más apróhirdetési oldalakkal szemben a Vaterán minden vásárlásunk védve van, minőségi kifogás esetén pedig pénzvisszatérítést is kérhetünk.

Hajlékonyság előnyben!

A Z Flip a 6,7 colos Dinamikus AMOLED kijelzője ellenére simán elfér a tenyerünkben és a zsebünkben, köszönhetően az összecsukható kialakításnak. Ez az okostelefon azért is különleges, mert a hajlított megjelenítőt ultravékony üveg, vagyis UTG (Ultra Thin Glass) borítja, aminek köszönhetően strapabíróbb lett más hasonló készülékeknél.

Szelfikészítés új nézőpontból

A mobil egyik érdekes új funkciója, hogy akár asztalra téve is simán tudunk vele szelfiket készíteni vagy videóchatelni. Ez a hajlítható kialakításnak köszönhető, elég csak a mobilt lerakni valahová félig kinyitott állapotban, és a kijelzőben lévő 10 MP-es kamera pont szemben lesz velünk. Emellett akár összezárt állapotban is készíthetünk szelfiket, mégpedig a 12 MP-es kettős hátlapi szenzorral, ez a másodlagos külső kijelző révén lehetséges.

Miniszámítógép a tenyerünkben

Hardveres téren a Samsung Galaxy Z Flip egy Snapdragon 855+ processzorral bír, amely mellé 8 GB RAM-ot és egy 256 GB-os tárhelyet szereltek. Utóbbi már nem bővíthető, ettől függetlenül bőven van hely az adatok tárolására. Ilyen nagy területen tökéletesen elférnek a fotóink, videóink, applikációk és a különböző dokumentumok. Ha pedig mégis több helyre lenne szükség, érdemes használni a Smart Switch programot. Laptopon vagy asztali gépen alkalmazva szinkronizálhatjuk adatainkat.

Szoftveresen is megkapunk mindent, amire szükségünk lehet, számos előre telepített alkalmazással érkezik a mobil, ha pedig valamit nem találunk rajta, akkor a Galaxy Store-ból vagy a népszerű Play Áruházból is letölthetjük.

Akkumulátor és töltés

A készülék akkumulátoros kapacitása 3300 mAh, ami a hajlítható kialakítás miatt két telepből adódik össze. A mobiltelefon egyik felében egy 2400 mAh-s, a másikban pedig egy 900 mAh-s aksi található. Az üzemidő nem lett kiemelkedő, de azért panaszra sem lehet okunk, főleg azért, mert a töltés kellően gyors. Vezetékkel 15W-tal tudjuk táplálni a masinát, és van lehetőség 9W-os vezeték nélküli töltésre is.

Csúcskategória 5G nélkül?

A mobil egyik hátránya más új csúcskészülékekhez viszonyítva, hogy ez még nem támogatja az 5G hálózatokat. Persze a 4G is kellően gyors, de ha valakinek feltétlenül szüksége lenne az 5G-re, annak érdemes kivárnia az új modellt, ami hamarosan megérkezik Galaxy Z Flip 5G néven.

Napidroid.hu

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás
NapiDroid