Samsung kijelzőt használ a Huawei legjobb csúcsmobilja

0

Egy friss jelentésből kiderült, hogy milyen gyártmányú OLED kijelzőket kaptak a Huawei P40 telefonok, és igazából három beszállítója is volt a kínai vállalatnak, de a legfejlettebb modell esetében kizárólag Samsung panelekre hagyatkoztak.

Az új széria legütősebb tagja kétségkívül a Huawei P40 Pro+, amely kizárólag Samsung OLED kijelzőt használ a hírek szerint. A sima P40 Pro esetében már háromféle panel is előfordulhat, ugyanis ehhez vettek kijelzőket a kínai BOE-től, az LG-től, valamint a Samsungtól is. A legolcsóbb modellbe, vagyis a P40-be pedig kizárólag BOE panelt szereltek. Magyarul minél drágább, prémiumabb variánst választunk, annál nagyobb az esély, hogy Samsung panel van benne, és ennek valószínűleg az az oka, hogy ők gyártják a legjobb minőségű OLED képernyőket.

A Huawei P40-ben egyébként egy 6,11 colos, Full HD+ felbontású, 60 Hz-es kijelző található, míg a P40 Pro és a P40 Pro+ esetében már 6,58 colos, 2640×1200 pixeles, 90 Hz-es megjelenítőt alkalmaztak.

További érdekesség, hogy a Samsung már a mobiljai 60%-ánál OLED panelt használ, míg a Huawei esetében ez az arány mindössze 20%. Persze ez érthető is, hiszen a Samsung az élen jár az organikus kijelzők gyártásában.

Via Sammobile

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Szakos Péter

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid