A Samsung leleplezte a Gear S2 és S2 Classic okosórákat

0

Korábban már írtunk róla, hogy a berlini IFA kiállítás keretében több gyártó is le fogja leplezni az okosóráik következő generációját. Nem kivétel ez alól a Samsung sem, amely be is mutatta a Gear S2-t és a Gear S2 Classic-ot. A két óra tudásban és funkciók terén megegyezik, azonban méretbeli és dizájnbeli különbségeik jelentősek.

A Samsung vadonatúj okosóráin nem az Android Wear, hanem a Tizen nevű, házon belül fejlesztett operációs rendszer fut. Azt döntse el mindenki magának, hogy ez előny vagy hátrány-e. A Samsung azt mondja, hogy ez az OS tökéletes, hogy naprakészen tartsa a felhasználót e-mailjeivel, naptáreseményeivel, fitnessz adataival és hírekkel kapcsolatban. Bár az alkalmazáskínálat jóval kisebb, mint az Android Wear platformon.

Samsung Gear S2

Samsung Gear S2

Az óra egyik legnagyobb előnye, hogy elérhető egy SIM kártya foglalattal rendelkező változat is, ami így telefon nélkül is képes működni. Ez hatalmas előny, ha sportolás közben használjuk az órát, ugyanis így nem kell folyamatosan néhány méteres körzetünkben tartanunk a mobilunkat, hanem például az öltözőben hagyhatjuk. A 3G-s Gear S2 modell ilyenkor is képes hívások lebonyolítására, e-mailek fogadására stb.

Samsung Gear S2

Samsung Gear S2

Érdekes újdonság, hogy az óra mindkét variánsa forgatható kávát kapott, melynek segítségével könnyen navigálhatunk az alkalmazások között. Továbbá egy Home és egy Back gomb is megtalálható a Gear S2 és S2 Classic jobb oldalán, így kevésbé vagyunk rákényszerítve a mindössze 1.2 hüvelykes (360×360 pixel felbontású) AMOLED kijelző használatára. E megjelenítő meghajtásáról egy 1.0 GHz-re belőtt kétmagos processzor gondoskodik. Tárhelyből 4 GB-ot kapunk, míg RAM-ból 512 MB-ot, amely manapság már rettentő kevésnek tűnik, azonban mégis csak egy óráról beszélünk.

Samsung Gear S2 Classic

Samsung Gear S2 Classic

A Gear S2 és S2 Classic megkapta az IP68-as védelmet, ami por- és vízállóságot jelent. Természetesen nem mélytengeri búvárkodásra tervezték az órákat, de fürdéshez legalább nem kell majd levennünk. A legnagyobb előny az üzemidő lehet, ugyanis a Samsung állítása szerint akár 2-3 napig is használhatjuk az Gear S2-t töltés nélkül, hála a 250 és 300 mAh-s (3G verzió) akkumulátornak.

De mi a különbség a két (és fél) modell között? Nos a design, valamint a Gear S2 Classic-nak recés a forgatható kávája, ezenkívül kisebb (39.9 × 43.6 × 11.4mm) és könnyebb (42 g), mint a normál S2 (42.3 × 49.8 × 11.4mm és 47 g), amely rendkívül futurisztiukusan néz ki. A 3G-s verzió pedig még nehezebb (51 g) és még nagyobb (44.0 x 51.8 x 13.4mm).

Samsung Gear S2 Classic

Samsung Gear S2 Classic

Az árról és a megjelenési dátumról még nincs információnk, azonban biztosíthatok mindenkit, hogy már nem kell sokat aludnunk a Samsung új okosóráinak boltokba kerüléséig.

PhoneArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu egyik legújabb és legfiatalabb szerkesztője.

NapiDroid