Samsung okosbicikli jöhet!

0

Az okosbicikli elsősorban a kétkerekű közlekedést hivatott biztonságosabbá tenni. Már láthattunk korábban hasonló járgányt, májusban a kanadai Vanhawks Valour állt elő vele, most pedig a Samsung jelentkezik a saját fejlesztésével. Nézzük, hogy mitől is olyan nagyszerű ez az alkotás.

Elsősorban városi tekerésre tervezték, ezért a Samsung-kék alumínium váz kellemes ívelt formát kapott az egyenetlen útviszonyok csillapítására. A kormány közepén egy mágneses tartóra egy pillanat alatt felpattinthatjuk Samsung okostelefonunkat, ami a kerekpár „agya” lesz ezután. Az ülés alá beépített kamera használható visszapillantó tükör gyanánt, ami a telefonra küldi az adatokat, megkönnyítve ezzel a tolatást. A vázban található még 4 lézer is, ami csíkokat vetít az útra, kijelölve ezzel a kerékpár útját.

okosbicaj

samsung okosbicikli

A technológia jegyében természetesen a telefon GPS-ével is szinkronba hozható a bicikli, amelyen egy app a gyakran járt utakat eltárolja. A vázban beépítve található még egy aksi, Wi-Fi és Bluetooth is.

Arról ugyan nem esett szó a bemutatón, hogy kereskedelmi forgalomba mikor fog kerülni, illetve fog-e valamikor. Ha mégis sor kerül erre és szeretnénk mi is „okosan biciklizni”, ne felejtsünk el külön első és hátsó lámpákat is vásárolni, mert az eredeti tervek szerint az okosbicikli ezekkel nem rendelkezik.

Gizmag

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Szakos Péter

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid