Sikerült: már lehet Androidot futtatni iPhone-okon

0

Ha esetleg vannak itt olyan iPhone tulajok, akik egy szabadabb rendszerre vágynak (amiben van például rendes fájlkezelő), de azért a telefonjukat nem cserélnék le, akkor van számukra egy jó hírünk: megoldották, hogy Androidot lehessen tenni egy almás mobilra!

A Correlium vállalat egy tavaly felfedezett sebezhetőséget kihasználva megalkotta a Project Sandcastle névre hallgató metódust, amellyel Android varázsolható az iPhone-okra. A kérdéses sebezhetőség az iPhone 5S-től kezdve az iPhone X-ig áll fenn, így ezen modellek esetében fog működni a dolog, de egyelőre csak az iPhone 7 és 7 Plus készülékekre tették elérhetővé a telepítőt.

A művelethez a checkra1n nevű jailbreakre van szükség, amellyel be lehet lépni a már említett iPhone-ok bootloaderébe, majd ezután kell telepíteni az Androidot. A szükséges infók megtalálhatók a projekt weboldalán, a fájlok pedig fent vannak a Githubon, de azt fontos tudni, hogy a rendszer egyelőre béta verzióban van, még messze nem alkalmas napi használatra.

Alapvetően működik az iPhone-ra telepített Android, appokat is lehet már letölteni és telepíteni, de akadnak még komoly hiányosságok, nem megy például a kamera, a Bluetooth vagy a mobilnet. Ezeket folyamatosan fogják majd javítani, és az ígéretek szerint további modellekre is kiadják a telepítő fájlokat.

Forrás, via Forbes

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid