Smile ‘n Shine játék bemutató

0

Ismét egy magyar fejlesztésű játékot szeretnénk bemutatni, ami egyszerűségével, ugyanakkor nehézségével hagyhat bennünk maradandó emlékeket – és itt most nem feltétlenül örömteli pillanatokról beszélek. Ez a fajta stílus mostanában meglehetősen felkapott lett – köszönhető a hírhedt Flappy Bird népszerűségének – ami annak tudható be, hogy az egyszerűsége ellenére villámgyorsan okozhat felhőtlen vidámságot egy-egy rekord megdöntése után, de ugyanolyan gyorsan húzhatja is fel a játékost a nehézsége miatt.
main_menu
A Smile ‘n Shine kevésbé nehéz játék, mint a fentebb említett Flappy Bird, de a visszajelzések alapján még így is nehezebb, mint amilyennek lennie kéne. Éppen ezért ebben a játékban van gyakorló mód is, de erről majd később.

Az appot elindítva vidám színek és retro hangulatot idéző hatalmas pixelek uralják a képernyőt, amire azért nem lehet kifogás, mert itt az élményen van a hangsúly, nem a kinézeten. A háttérzene passzol a stílushoz, ami azonban egy idő után akár idegesítővé is válhat, de az élmény fokozása érdekében ajánlott bekapcsolva hagyni.

rules

A játék alapszabálya pofonegyszerű, a Play Store-ból való letöltés után az első indításnál be is mutatja a szabályokat (amik aztán később bármikor újra megtekinthetőek a főmenüből). Amint azt az app neve is sugallja – Smile “n Shine – valami mosolygós dologgal kapcsolatos.

gameplay1

12 különböző szmájli van benne, ebből 6 boldog, 6 pedig szomorú/mérges/csalódott, tehát nem boldog. Annyi a dolgunk, hogy a megjelenő fejek közül tapizzunk a vidámakra. Minden vidám fej érintése egy pontot ér. Ha véletlenül egy boldogtalanra bökünk, akkor egyből vége a játéknak. Normál módban 1 másodperc egy kör, ennyi időnk van kiválasztani a megfelelő fejeket, utána átfordulnak és véletlenszerűen új fejek jelennek meg a régiek helyén.

Alapból 3 kört kapunk. Mielőtt az arcok átfordulnak, legalább 3 vidámra rá kell menni, mert ha kevesebb mint 3 pontot gyűjtünk, akkor a hátramaradó körök száma csökken eggyel. Ha viszont 4-et is sikerül eltalálnunk, akkor kapunk plusz egy kört, így növelve az esélyét annak, hogy megdöntsük a rekordunkat. 12 kör után – ha eljutunk odáig – jön a bónusz mód, ami abban különbözik a sima módtól, hogy a fejek nem egyszerre fordulnak el, hanem külön-külön, és itt a körök száma nem csökken. Tehát ez egy pontgyűjtő lehetőség, sokkal kevesebb stresszel, mert az időt itt nem kell figyelnünk egészen addig, amíg vége nincs a bónusz módnak, és újra együtt nem fordulnak a fejek.

scores

A gyakorló módot a nagy P betű megnyomásával érhetjük el, ami a pontszámok menüjében található. Gyakorló módban fekete-fehér a játék háttere hogy egyértelmű legyen melyik módban vagyunk. Ilyenkor egy kör 2 másodpercig tart, tehát dupla annyi időnk van eldönteni hogy melyik szmájlira szabad ráböknünk. Ajánlott néhány kört ebben a módban eltölteni, mert ha egyből a normál módban kezdjük, lehet hogy túl hamar elmegy tőle a kedvünk. Miután viszont hozzászoktunk és megjegyeztük melyik arc melyik “csapathoz” tartozik, onnantól már menni fog a normál mód is, lehet versenyezni a barátokkal, hogy ki tud több pontot szerezni.

A pontszámok alatt található 5 “badge”, amiket a rajtuk szereplő pontszám elérésével lehet aktiválni. Igazából semmi szerepük nincs, esetleg arra lehet jó, hogy amikor a legmagasabb pontszámunkról screenshot-ot csinálunk, és megmutatjuk a havernak, akkor egyből látja, hogy mi már 50 vagy 100 vagy éppen amennyi pontszám felett járunk.

gameplay2

A játékba bele van építve egy toplista is, aminek eléréséhez Google Play hozzáférés szükséges. Ezt a pontszámok menüjében a legmagasabb pont (Best score) mellett található lista ikonnal érhetjük el. Az elért pontszámot akár Google+-on is megoszthatjuk. Fontos, hogy gyakorló módban nem frissül a legmagasabb pont mező, és fel sem lehet azt tölteni a toplistába.

Mivel ingyenes appról van szó, így várható, hogy valahol majd reklámok bukkannak fel benne. Játék közben nincs reklám, viszont a menüben időnként előugrik egy teljes képernyős alkalmazásajánló ablak. Jelenleg csak a Google Play Store-ból elérhető, de hamarosan meg fog jelenni iPhone-ra is az Apple App Store-ban.

Google Play link

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Szakos Péter

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid