A Snapdragon 820-nál is erősebb lehet a MediaTek Helio X30

0

Régóta él a pletyka, miszerint a tajvani MediaTek már javában készíti legújabb csúcsprocesszorát, a Helio X30-at. Konkrét információk eddig még nem derültek ki a chipsetről, egészen mostanáig.

Az Helio X30 alapja az ARM új, Artemis névre keresztelt magjai lesznek. Ez a két darab, 2.8 GHz-re belőtt egység minden bizonnyal a legmegterhelőbb számításokkal is könnyedén meg fog birkózni. De nehogy azt higgyük, hogy ők majd egyedül fognak szomorkodni az X30-asban. A CPU ugyanis négy darab 2,2 GHz-es Cortex A53-as és szintén négy darab 2 GHz-re belőtt, energiatakarékos Cortex A35-ös pajtással is rendelkezik. Így összesen 10 maggal fog üzemelni a chipset.

A fantasztikusan bad-ass PowerVR 7XT névre hallgató GPU pedig a játékosoknak fog segíteni, hogy minél élethűbb grafikát tárjon a szemük elé mobilkészülékük. Minderre azért is szükség van, mert a chipset a VR-t is támogatja. Persze nemcsak a gamerekre gondoltak a MediaTeknél, ugyanis az X30 dual kamerát és 26 MP-es szenzorokat is képes kezelni. Továbbá a Cat. 13-as LTE modul és a 8 GB RAM támogatása mellett sem mehetünk el szó nélkül. Igaz kétlem, hogy ezt egy földi halandó manapság ki tudná használni, mindenesetre a lehetőség adott lesz.

De mégis mit jelent mindez? Természetesen brutális teljesítményt. Az itt látható grafikon művészi precizitással mutatja be, hogy az X30 mennyivel erősebb, mint a vetélytársai, hiszen az utolsó sárga oszlop sokkal magasabbra kúszik, mint a kék vagy a piros. A számadatokban jobban hívő olvasóinknak pedig hozzátenném, hogy a Snapdragon 820 130 ezer pontos AnTuTu teljesítményét bizony könnyedén túlszárnyalja az X30 a 160 ezer pontjával.

x30 antutu

Az Helio X30 tehát egy nagy ugrás lesz a jelenlegi processzorokhoz képest, azonban ne feledjük, hogy ehhez a vetélytársaknak is lesz egy-két szava, na meg processzora.

PhoneArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu egyik legújabb és legfiatalabb szerkesztője.

NapiDroid