Sokaknál megemeli a Google a családi YouTube Premium előfizetés árát

0

Ha valaki ingyenesen használja a YouTube-ot, akkor rengeteg zavaró reklámmal kell számolnia, éppen ezért egyre többen fizetnek elő a YouTube Premiumra. A családi csomag éri meg a legjobban, hiszen ezzel akár 6 felhasználó is élvezheti az előnyöket egy viszonylag elfogadható havidíjért cserébe. A Google azonban még tavaly áremelést jelentett be, ami az idén folytatódik.

Mielőtt mindenki rohanna lemondani a szolgáltatást, érdemes már az elején leszögezni, hogy a magyar piaccal kapcsolatban egyelőre nem érkeztek hírek, de az infláció és az esetleges árfolyamváltozások miatt előbb-utóbb ide is begyűrűzhet az áremelés.

Az első komolyabb emelés tavaly történt, 2022 novemberében a Google havi 18 dollárról 23 dollárra növelte a családi előfizetés árát. A korábbi összeg átszámolva durván 6200 Ft volt, az új havidíj pedig kb. 7950 Ft-ra jön ki (ezekhez képest Magyarországon nagyon olcsó a YouTube Premium).

A régebbi előfizetőknek azonban, akik még a nyugdíjazott YouTube Red szolgáltatásra iratkoztak fel, és úgy kerültek át később a Premiumba, egészen mostanáig csak 15 dollárt kellett fizetniük. Ennek hamarosan vége, nemrég ugyanis értesítést küldött ki a Google, hogy áprilistól nekik is a 23 dolláros emelt havidíjat kell majd fizetniük.

A kiskapuk tehát lassan bezárulnak, a Google igyekszik minél nagyobb összeget beszedni az előfizetőktől. Magyarországon egyelőre elég jó a helyzet, nálunk “csak” 2690 Ft-ba kerül a családi YouTube Premium, ami a fenti összegeknél jóval kedvezőbb. Előbb-utóbb azonban nálunk is emelhetik majd a havidíjat, ami bizonyára sokakat kellemetlenül érintene.

Via

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid