Sony Xperia Z1 és Z1 Compact – 4K és lassított videó rögzítés

1

A jelenlegi Sony csúcsmodell, azaz az Xperia Z2 már gyárilag tud 4K-ban videót rögzíteni, de a korábbi generáció készülékei csak full HD-re képesek hivatalosan.

A Snapdragon 800-as és 801-es processzor között azonban nincs olyan nagy különbség, és az első is támogatja 3840×2160 pixeles videók rögzítését. Így már csak szoftveresen kellett megoldani az újítást, de szerencsére ez is elkészült. Az új mod az XDA Developers fórumon tűnt fel, ahol telepítési útmutatót is találunk.

A módosítás elvégzéséhez rootolni kell az Xperia Z1 vagy Z1 Compact készülékünket, és az is fontos, hogy semmilyen más kamera app ne legyen fent a gyárin kívül. Miután felinstalláltuk a megfelelő fájlt recovery módban, megkapjuk szinte az összes kamera funkciót az Xperia Z2-ből. Ide tartozik többek között a 4K rögzítés, illetve a lassított felvétel, amivel 120fps-es videókat készíthetünk 720p felbontásban.

xperia-z1-camera

A kommentek alapján tényleg működik a dolog, sok a pozitív visszajelzés. Ha rootolt mobilod van, és felturbóznád a Z1-edet, akkor érdemes kipróbálni. A módosítás egyébként az Xperia Z-n és más korábbi Sony mobilokon már nem működik.

GSMArena blog

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid