A Google bekeményít, mert a gyártók elhanyagolják a frissítéseket

0

Az Androidot futtató készülékek esetében az egyik leggyakrabban felmerülő panasz, hogy sokat kell váni a legfrissebb szoftververziója, ha egyáltalán hajlandó azt kiadni a gyártó az adott eszközre. A Google azonban a hírek szerint komoly nyomást készül gyakorolni a mobilgyártókra…

Sokan az Androidot, illetve a Google-t szidják a frissítések elmaradása miatt, pedig a keresőóriásnak, és magának a rendszernek ehhez nem sok köze van. A Google referenciakészülékeivel például nincsenek ilyen problémák. A különböző mobilgyártók azonban nem törik túlzottan magukat, hogy a saját telefonjaikra időben kiadják az aktuális Android verziót, és ez az, ami miatt kialakult az általános rossz vélekedés a rendszerrel szemben.

A Google éppen ezért arra készül a hírek szerint, hogy feketelistára teszi azokat a gyártókat, akik elhanyagolják a frissítések kiadását. Sőt, állítólag már létezik is egy ilyen lista, és a keresőóriás azt mérlegeli, hogy nyilvánosságra hozza-e ezt.

Mi természetesen nagyon örülnénk ennek, hiszen így talán összeszednék magukat az elmarasztalt gyártók, és akkor nem kellene egy évet várni arra, hogy elérje a 10-15%-os részeresét egy-egy új Android verzió.

android-verziok-2016-05

A legfrissebb adatok szerint egyébként jelenleg az androidos készülékek 7.5%-án fut 6.0 Marshmallow, ami tényleg nem egy fényes arány.

forrás: Bloomberg

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Szakos Péter

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid