A Samsung bemutatta a világ első UFS-alapú memóriakártyáit

0

A Samsung a mai napon hivatalosan is bemutatta a világ első UFS-alapú memóriakártyáit, amik elképesztő írási és olvasási sebességet tesznek lehetővé.

A Samsung új memóriakártyái földbe döngölik a jelenlegi felsőkategóriás microSD kártyákat, ugyanis SSD-szintű sebességre képesek. A csúcsmobilokból már ismert UFS (Universal Flash Storage) technológiának köszönhetően akár 530 MB/s-os olvasási, valamint 170 MB/s-os írási sebesség is elérhető. Ez a gyakorlatban azt jelenti például, hogy egy 5 GB-os film 10 másodperc alatt beolvasható. Egy jobb microSDXC kártya ezzel szemben nagyjából 90-100 MB/s-os írási és olvasási sebességre képes.

Az új kártyák széleskörűen felhasználhatók lesznek, a Samsung főleg DSLR kamerákba, 4K akciókamerákba, 3D VR kamerákba és drónokba ajánlja őket, de természetesen okostelefonokban is remekül teljesítenek majd.

Samsung-UFS-cards

A Samsung új memóriakártyái 32, 64, 128 és 256 GB-os kiszerelésben lesznek kaphatók, de egyelőre sem a megjelenés időpontja, sem a hivatalos árak nem ismertek.

forrás: Samsung

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid