Találtak egy mobilt, ami túllépi a sugárzási határértéket

0

Nemrég publikáltak egy toplistát a legtöbb sugárzást kibocsájtó okostelefonokról, és az első helyen lévő készülék sajnos már határérték fölötti értéket produkált, legalábbis az amerikai szabályok szerint.

A Banklesstimes jelentése szerint a vizsgált típusok közül a Motorola Edge bocsájtotta ki a legtöbb sugárzást, egész pontosan 1,79W/kg-ot mértek, ami már meghaladja az amerikai határértéket, ami 1,6W/kg.

Itt azért fontos hozzátenni, hogy Európában valamivel magasabb értéket is elfogadnak, nálunk 2W/kg a határ, és ennek még megfelel a Motorola telefonja.

A lista többi szereplője már az amerikai szabályok szerint is megfelelő, bár a ZTE Axon 11 5G épphogy csak a határ alatt van az 1,59W/kg-os értékével.

Pánikba esni egyébként nem kell, még akkor sem, ha mondjuk épp egy Motorola Edge-et használ valaki, hiszen ezeket a sugárzási határértékeket nagy biztonsági ráhagyással állapították meg, ezeknél jóval magasabb értékek esetében sincs semmilyen bizonyítható káros hatása az okostelefonoknak.

Egyébként van egy másik lista is, amelyen a legkevesebb sugárzást kibocsájtó készülékek szerepelnek. Íme:

Az első két helyen ZTE mobilok szerepelnek, a Blade V10 és az Axon Elite, ezek nagyon alacsony, 0,13W/kg és 0,17W/kg-os sugárzási értékeket produkáltak, innen is látszik, hogy nem igazán lehet márkához kötni a sugárzást. Utánuk több Samsung telefon következik, nagyon jól teljesített a Galaxy Note 10+ 5G, a Galaxy Note 10, a Galaxy A80 és a Galaxy A72, de a Galaxy S20 FE-nél is kifejezetten alacsony értéket mértek.

Via

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid