Teljesen megújul az Android kinézete!

0

Kiszivárgott néhány kép az Android új felületéről, amik azt sugallják, hogy komoly dizájnváltáson esik majd át a legnépszerűbb mobilos operációs rendszer.

A legnagyobb változás, ami elsőre is egyből feltűnik, az az ikonok új kinézete. Ezek sokkal jobban hasonlítanak a Google webes felületének ikonjaira, tehát egy egységesítési törekvés is megfigyelhető a dizájnt illetően.

uj-android-kinezet

Új kinézet

A megjelenés egyénként a manapság nagyon divatos flat dizájn felé mozdul el, tehát megszűnik az ikonok és egyéb elemek 3D-s jellege, és inkább “lapos” hatást keltenek majd. Az árnyékok is kicsit megváltoznak, és hosszabbak lesznek az eddigieknél. Ez is egyébként egy új irányzat, ami a flat dizájnhoz kapcsolódik.

uj-ikonok

Jelenlegi webes, jelenlegi android, és új android ikonok

Az új androidos ikonok tehát hasonlóak lesznek az Google webes ikonjaihoz, de mégsem egyeznek meg teljesen velük. Kicsit talán még egyszerűbbek és kifinomultabbak az újak, de ez már nézőpont kérdése. Az viszont lehetséges, hogy ezután a webes ikonok is megváltoznak majd, követve a androidosokat.

Az információk egyenlőre még csak pletykák, de szinte biztos, hogy van valóságalapjuk. Az ikonok végleges kinézete még változhat, de azért valószínű, hogy a flat design jegyében kerülnek majd újraalkotásra, és ez mindenképpen pozitívnak mondható. Neked tetszik az új kinézet?

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid