THL T6c teszt – Android 5.1-es mobil 20 ezer alatt

10

Egy igazán érdekes készülék járt nálunk, a THL T6c, ami  20 ezer Ft alatti áron kínál 5 colos IPS kijelzőt és friss Android 5.1-es rendszert.

Csomagolás, tartozékok

A tesztalanyunk egy egyszerű, fehér színű dobozban érkezett, aminek egy mágnesesen tapadó, felhajtható felső része van.

THL-T6c-tartozekok

A dobozban a telefonon kívül EU-s töltőfej, adatkábel és leírás van, ezeken felül kaptunk egy átlátszó, masszív műanyagtokot is, ráadásul a kijelzőn már gyárilag volt védőfólia, azaz a mobil árához képes egy szavunk sem lehet.

Külső

Kezdjük talán azzal, hogy ennyi pénzért senki se várjon díjnyertes dizájnt, de azért egyáltalán nem néz ki rosszul a THL mobilja, sőt, simán felveszi a versenyt a legtöbb középkategóriás készülékkel. A ház egy erősebb fajta műanyagból készült, és a hátlapnak van egy egészen finom textúrája, azaz egyáltalán nem hat gagyinak a mobil, jól össze van rakva. Kicsit mondjuk recseg a ház ha rendesen megnyomkodjuk, de ez azért jóval drágább mobiloknál is előfordul.

THL-T6c-elol

Az előlapon egy 5 colos kijelzőt találunk, alatta három kapacitív érintőgombbal, amik ugyan nem kaptak háttérvilágítást, de azért elég jól látszanak. Fentre a frontkamerát és a beszédhangszórót helyezték, de vannak fény- és távolságérzékelő szenzorok, sőt, még értesítési LED is.

A készülék két oldalát egy körbefutó ezüstcsíkkal dobták fel. Bekapcsolni jobb oldalt tudjuk a mobilt, a hangerő pedig a bal oldalon állítható, és a gombok egyébként teljesen rendben vannak, nem lötyögnek, jó a nyomáspontjuk.

THL-T6c-hatlap-2

A telefon alján csak a hátlap leszedéséhez szükséges rés figyel, az audio kimenet és a microUSB port is fentre került.

THL-T6c-hatlap

A középen található kamera kissé kiáll, ami valakit zavar, valakit nem, én az utóbbiak táborát erősítem. Alatta találjuk a LED villanót, kicsit lejjebb a THL logót, legalulra pedig a méretes hangszórónyílás került. A hátlap teljes egészében leszedhető, és mint már említettem, nem teljesen sima, hanem egy minimálisan érdes a felülete, ami biztosabb fogást ad a készüléknek.

Kijelző

THL-T6c-kijelzo-1

A THL T6c egy az árához képest egész korrekt, 5 colos IPS kijelzőt kapott. A színek szépek, a betekintési szögek szinte tökéletesek, és a fényerő is egész jó, nem okoz gondot a napfényben való láthatóság.

THL-T6c-kijelzo-2

Egyedül a felbontásba lehetne belekötni, ami 854×480 pixel, de ez egy 20 ezer Ft alatti mobilnak nem igazán róható fel, ráadásul annyira azért nem vészes a dolog, egy átlagembernek ez simán elég normál használatra.

Hardver

A THL T6c-t a Mediatek MT6580 hajtja, ami egy 2015-ös belépőszintű egység. Ez négy darab 1.3 GHz-en ketyegő energiatakarékos Cortex-A7-es processzormagot és egy kétmagos Mali-400MP2 grafikus gyorsítót jelent. Ehhez 1 GB RAM és 8 GB bővíthető belső tárhely tartozik.

THL-T6c-screen-antutu

Ez az összeállítás simán elég a készülék zökkenőmentes működtetéséhez, egyedül a komolyabb 3D játékokkal akadhat gond, bár az Asphalt 8 például simán elfutott, igaz, nem max grafikán. AnTuTuban egyébként 23 ezer körüli pontot teljesített a mobil.

THL-T6c-screen-asphalt-8

Adatkapcsolati téren megkapjuk a legfontosabb dolgokat, van WiFi 802.11 b/g/n, GPS, AGPS, Bluetooth 4.0 és hotspot funkció is. Az LTE sajnos kimaradt, de ilyen áron ez nem meglepő, és a 3G hálózatokon elérhető 22 Mbps-os letöltési sebesség (HSPA+) is már egész gyors. A készülék egyébként dual SIM-es.

Szoftver

A THL T6c-n egy Android 5.1-es rendszer fut, ami elég frissnek mondható, hiszen az Android 6.0 még csak nagyon kevés készüléken található meg, és ezek is inkább felsőkategóriás modellek. A felület szinte teljesen megegyezik a gyári Androiddal, azaz nagyjából azt kapjuk, mint egy Google referenciamobil esetében, egyedül az ikonokat cserélték le.

THL-T6c-kijelzo-3

Mivel alig módosítottak a felületen, így nem is volt mit elrontani, azaz egy rendkívül jól optimalizált, gyors rendszer kapunk, amihez simán elég a belépőszintű hardver. A menürendszer nem akadozik, az alkalmazásváltó sem laggol, és a böngészés is folyamatos. Összességében tehát meglepően jól sikerült a szoftver.

A felületet most nem mutatnám be részletesen, hiszen tényleg egy stock Androidról van szó, nincs semmi meglepetés. Ez azért is előnyös, mert nincs tele fölösleges előretelepített alkalmazással a rendszer (egyedül a TinyDeal Store volt rajta pluszban), hátránya viszont, hogy kevesebb az olyan extra, amit a különböző gyártók pakolnak bele a saját szoftverükbe.

A Lollipopos újdonságokat viszont kivétel nélkül megkapjuk, ilyen például az új értesítési sáv, az új gyorskapcsolók, az új alkalmazásváltó, a lezárt képernyőn megjelenő értesítések, vagy a verziószám többszöri érintésére előbukkanó rejtettet játék.

Néhány képernyőkép:

THL-T6c-screen-fokepernyoTHL-T6c-screen-appokTHL-T6c-screen-alkalmazasvaltoTHL-T6c-screen-verzio

Kamera

A mobil hátlapján egy 5 megapixeles, az előlapján pedig egy 0.3 megapixeles szenzort találunk. A készülék 8, illetve 2 megapixeles képeket is enged készíteni, de ezek csak interpolált értékek, azaz nem valósak.

THL-T6c-screen-kamera

A kamera szoftvere viszonylag egyszerű, de azért elég sok extra funkciót és beállítási lehetőséget kapunk. Többek között van panoráma mód, HDR, élő fotó, mozgáskövető mód, arcfelismerés, arcszépítés, és sorozatkép készítési lehetőség is.

Néhány tesztfotó:

thl-t6c-kamerathl-t6c-kamera-1thl-t6c-kamera-2

Nos, mint látható komoly gondok vannak a kamerával, szinte értékelhetetlen a teljesítménye. Persze egy ennyire olcsó mobil kamerájától nem is érdemes sokat várni, de ez akkor is nagyon gyenge. Talán csak a szoftverrel van gond, és jön majd javítás, de ezt egyelőre nem tudni biztosan.

Üzemidő

A mobil egy 1900 mAh-s akksival rendelkezik, ami nem valami sok. Szerencsére energiatakarékos a hardver, és a kijelző sem fogyaszt sokat, így 1-1.5 napot kibír a készülék normál használat mellett.

THL-T6c-akksi

Összegzés

Összességében azért pozitívan csalódtam a THL T6c-ben, hiszen a mobil egy viszonylag szép IPS kijelzőt, korrekt külsőt, és gyors, megbízható Android 5.1-es szoftvert kínál 20 ezer Ft alatti áron. Az üzemidő átlagos, a kamera pedig gyenge, de ha valaki nem fotóz sokat mobillal, akkor ez utóbbi talán kevésbé fogja zavarni. Akárhogy is, ennyi pénzért nehéz lenne jobb mobilt találni.

A THL T6c-t a TinyDeal weboldalán érdemes megvenni, hiszen itt választhatunk EU raktáras szállítást, amivel általában egy hét alatt megérkeznek a csomagok, és még vámot sem kell fizetnünk. A fehér változatot itt tudod megrendelni, a feketét pedig ezen a linken találod. A “Shipping from:” résznél válasszuk a “Germay” opciót, ha azt akarjuk, hogy az EU-ból küldjék a csomagot (ha nincs ilyen opció, akkor éppen nincs európai raktáron a készülék).

Hogy tetszik a THL szuperolcsó mobilja?

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Szakos Péter

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid