TipTalk – Az egyik leggázabb chat alkamazás

0

Megjelent a TipTalk nevű csevegő applikáció, amelynek lényege, hogy kreditek fejében ZS-kategóriás sztárokkal beszélgethetünk horror áron.

Vázolom a szituációt: van egy almás készülékünk (ugyanis az app szerencsére Androidra még nem elérhető), erre letöltjük a TipTalkot az áruházból, majd 1 dolláros áron krediteket vásárolunk. Ezekért a kreditekért cserében különböző celebekkel beszélgethetünk, kérhetünk tőlük fotót, vagy akár videót is.

A probléma ott kezdődik, hogy az app nem éppen a legnagyobb sztárokkal hoz össze. A kínálatban vannak ugyan műsorvezetők, modellek, szakkommentátorok stb., de biztosan nem azok a hírességek, akikre az ember pénzt áldozna, vagy éppen különösebben nagy példaképének tekinti őket. Az árazás viszont pont ennek ellenkezőjét mutatja. Mint említettem, egy kredit 1 dollárba kerül, azonban ezért lényegében semmit sem kapunk. Még a ZS-kategóriás hírességek is 5 kreditet kérnek egy darab üzenetért, 10-et egy fotóért és 25-öt egy videóért. Az olyan személyek, akikről talán már halott is valaki, 10 dollárnál olcsóbban egy üzenetet sem küldenek, nem hogy fotót vagy éppen videót, amelyekért 25, illetve 100 kreditet kell kipengetnünk.

tiptalk 2

Milyen jó érzés lehet, amikor 25 dollárt fizetsz egy szelfiért egy műsorvezetőnek, majd két nap múlva ugyanezt a képet feltölti az Instagramjára. Hasonlóan jó üzlet, amikor 100 dollárral húznak le, hogy a kisfiadat a születésnapján felköszöntse egy amerikai focis szakkommentátor a tv-ből egy 10 másodperces videóban, ahelyett, hogy ugyanennyiért egy jegyet vennél a kis lurkónak egy igazi meccsre, ahol az igazi kedvence játszik.

A kreditekből egyébként a fejlesztők is jól megélnek, ugyanis 20%-ot maguk tartanak meg, míg másik 30% az Apple zsebében köt ki. Az egyetlen jó hír, hogy a befolyt pénzösszeg 50%-át, amely a hírességnél landolna, gyakran jótékony célokra fordítják, de ez olyan “hiszem, ha látom” dolog.

tiptalk

A TipTalk véleményem szerint egy nagyon rossz ötleten alapszik, és eléggé lehúzás szaga van. Androidos megjelenésről egyelőre nincs hír, de ez talán nem is olyan nagy baj.

PhoneArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu egyik legújabb és legfiatalabb szerkesztője.

NapiDroid