Titkos csevegést tesztel a Facebook

0

Az már korábban kiderült, hogy a Facebook tervezi a titkosítás bevezetését a csevegéseknél, most viszont már élesben is tesztelik az új funkciót, ami egy hasznos, extra lehetőséget is kínál.

facebook-titkositas-01

A Secret Conversation névre hallgató új funkció egyrészt végponti titkosítást takar, ami annyit jelent, hogy az üzenetet csak a küldő és a fogadó fél tudja dekódolni, mások számára értelmezhetetlen, még maga a Facebook sem tudja visszafejteni (elvileg). Ez ráadásul kibővül egy időkorlát lehetőséggel, azaz beállíthatjuk, hogy egy bizonyos idő után magától törlődjön az elküldött üzenet.

facebook-titkositas

Ez egész jól hangzik, de sajnos elég sok gond van vele. Egyelőre csak néhány felhasználónál aktiválták a lehetőséget tesztelési célból, és náluk sem alapértelmezett a titkosítás, külön be kell kapcsolni, ha használni szeretnénk. Ez azért is van így, mert sok Messenger funkció nem működik, ha a titkosítás be van kapcsolva. Nem tudunk például GIF-et vagy videót küldeni, ráadásul csak azon a készüléken lesz elérhető a titkosított üzenet, amelyikről küldtük.

forrás: Facebook

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid