Többet érnek a reakciók a lájkoknál a Facebookon

1

A Facebook reakciók óriási népszerűségnek örvendenek, és most a közösségi oldal azt is elárulta, hogy többet érnek egy szimpla lájknál.

A Facebook hírfolyam algoritmusa úgy működik, hogy az ismerősök és a követett oldalak által megosztott tartalmaknak csak egy részét mutatja meg, és általánosságban elmondható, hogy a népszerű posztok nagyobb elérést kapnak, azaz több embernél jelennek meg.

A posztok népszerűségét az interakciók alapján határozza meg a Facebook, azaz számba veszi a lájkokat, reakciókat, hozzászólásokat, megosztásokat, kattintásokat, sőt, állítólag még azt is, hogy a hírfolyam görgetése közben mennyi időre ragadunk le egy bejegyzésnél.

A mostani cikk apropója az, hogy a Facebook bejelentette: a reakciók értékesebbek a lájkoknál, azaz nagyobb súllyal számítanak bele egy poszt népszerűségébe.

“Az elmúlt évben azt vettük észre, hogy ha valaki egy reakciót nyom egy bejegyzésre, az egy erősebb jele annak, hogy az olyan típusú tartalmakat gyakrabban szeretné látni, mintha csak egy Like-ot adna.”

A reakciók tehát egy sokkal mélyebb elköteleződést jelentenek a Facebbok szerint.

Nagyjából egy éve kerültek bevezetésre a reakciók a közösségi oldalon, és a vállalat közleménye szerint azóta már több, mint 300 milliárdszor használták a funkciót. A legnépszerűbb reakció egyébként a szívvel jelzett “Love”, az esetek felében erre nyomtak a felhasználók az öt lehetőség közül (természetesen nem számítva a normál Like-ot).

via SEJ

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Szakos Péter

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid