Többfelhasználós lesz az Android L!

0

Az még nem tudni, hogy mikor jön ki az Android L végleges verziója, de már rengeteg újításról hallottunk, amit tartalmazni fog. A legfrissebb hírek szerint talán a többfelhasználós mód is ezek közé tartozik majd.

Egy ezzel kapcsolatos kérdésre ugyanis azt válaszolta a Google egyik fejlesztője, hogy a következő verzióban már engedélyezik a többfelhasználós módot. A 4.2-es, vagy ennél frissebb tabletekben egyébként korábban is meg volt ez a lehetőség, de a mobilokból eddig kimaradt.

android-L

Mi is az a többfelhasználós mód, és mire jó? Az egész lényege az, hogy több felhasználói profilt is létrehozhatunk a készülékünkön, pontosan úgy, mint egy számítógép esetében. Így mindenki be tud lépni a saját nevével, és ezután a saját beállítási és fájljai fogadják az adott személyt. Persze nem kell, hogy többen is használjanak egy mobilt, hiszen akár azt is megcsinálhatjuk majd, hogy létrehozunk magunknak egy üzleti/munkahelyi és egy otthoni/személyes profilt más-más beállításokkal. Ugyanígy csinálhatunk majd külön belépési lehetőséget a gyermekeink számára, és ebben letilthatjuk majd például a fizetési lehetőségeket, illetve bizonyos alkalmazásokat.

AndroidPolice

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Szakos Péter

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid