Top 5 újítás az Android 11-ben

0

Nemrég kijött az Android 11 első béta verziója, így már körvonalazódik az is, hogy milyen újításokra számíthatunk. Ezek közül nézünk meg 5 fontosabbat!

Az alábbi összeállítást az egyik legismertebb techvideós, MKBHD készítette, aki nem csak elmondja, de be is mutatja működés közben az Android 11 béta verziójának legnagyobb újításait egy Pixel 4 telefonon. Ha nem tudsz angolul, semmi gond, a videó alatt mi is összeszedjük, hogy mikről esett szó.

Az alábbi Android 11-es újítások kerültek kiemelésre a videóban:

1. Megújult Pixel Launcher: Ez sok kisebb-nagyobb újítást jelent a felülettel kapcsolatban, ami igazából leginkább a Pixel telefonokra vonatkozik jelenleg, de persze később más készülékekre is juthat belőlük. Az egyik érdekesség, hogy most már fektetett módban is használható a kezdőképernyő.

2. Új médiavezérlő widget a gyorskapcsolók között: Új helyet kapott a zenevezérlő, így gyorsabban elérhető lesz.

3. Sokkal fejlettebb hangvezérlés: Könnyebb kizárólag hanggal vezérelni a telefont és elérni az egyes funkciókat, ami nagy segítség lesz azok számára, akik nem tudják normál módon kezelni a készüléküket.

4. Megújult kikapcsoló képernyő: Új funkciókat kapott a kikapcsolási menü, a megszokott lehetőségek alatt megjelenik a mobilfizetés, illetve az okosotthon vezérlése is történhet majd innen.

5. Megújult értesítések: Már megszokhattuk, hogy a Google minden újabb Android verzióval alakít valamit az értesítéseken. Ezúttal 3 csoportba sorolták őket, amelyek elkülönítve jelennek majd meg egymás alatt.

Fent lesznek a csevegések, üzenetek (Conversations), alattuk a “figyelmeztető értesítések” (Alerting notifications), míg legalulra kerülnek a néma értesítések (Silent notifications), amelyek kevésbé fontosak vagy sürgősek, pl. az időjárás.

Az említetteken kívül természetesen még rengeteg kisebb-nagyobb újítás van, illetve lesz az Android 11-ben, hiszen ez még csak egy béta verzió.

Az Android 11-nek összesen három béta verziója lesz, vagyis még hátra van kettő, a végleges kiadás pedig majd valamikor augusztus végén vagy szeptemberben jelenhet meg.

Forrás: MKBHD

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Szakos Péter

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid