Tranya Rimor vezeték nélküli fülhallgató teszt

0

Egy új, eddig ismeretlen gyártó vezeték nélküli fülhallgatója, a Tranya Rimor kellemes meglepetést okozott. Tökéletes alternatívája lehet a kategóriateremtő Apple AirPods fülesnek, ráadásul töredék áron kapható.

Az Apple TWS (True Wireless Stereo) vezeték nélküli fülhallgatói hihetetlen népszerűségnek örvendenek. A cupertinói vállalat kiegészítőkből származó bevétele a legutóbbi negyedévben elérte az 5,5 milliárd dollárt, amit nem kell különösképpen magyarázni. A sikerek hatására komoly fejlődésnek indult az audio iparág, és egyre több Bluetooth fülhallgató jelent meg a piacon. Azonban nem mindenki akar 60-100 ezres fülest használni.

Valószínűleg az olvasóink még nem hallottak a Tranya nevű gyártóról, ahogyan eddig mi sem. Sokan nem szeretik az ismeretlen márkákat, mivel ezek gyakran csalódást okoznak, de az ellenkezője is előfordulhat, vagyis hogy kellemesen csalódunk. Nem mellesleg a mindenki által jól ismert gyártók túlárazott termékeire is sokszor van panasz, elég csak belenézni a szakmai fórumokba.

A Tranya nem forradalmasítja a piacot és semmi újat nem rak le az asztalra, de meglehetősen vonzó csomagot kínál, ami értelmes árképzéssel társul. A Tranya vállalat története egyszerű és rövid. A cég alapító Taylor Zhang a zene szerelmeseként szinte minden fülhallgatót kipróbált, de nem találta meg az igazit, ezért megalapította a saját cégét.

Az első impulzust egy teszt megkezdése előtt a termék csomagolása adja. A Tranya Rimor már a kicsomagoláskor begyűjtötte az első jó pontját. A minőségi és informatív dobozkából fiókszerűen kihúzható fiókban a két fülhallgatón kívül találunk még egy USB Type C kábelt, három különböző méretű cserélhető szilikon gumiharangot, a tároló és egyben töltő funkciót ellátó dobozt, matricákat, a jótállási jegyet és a felhasználói útmutatót.

A 25,4×15,2×15,2 milliméteres méretekkel és 4,5 grammos tömeggel rendelkező fülhallgató ergonómiája meglepően jó. Nagyon szépen besimul a helyére, egyik irányból sem feszítette vagy nyomta a fülemet. Egyszóval nagyon kényelmes a használata, futás közben sem esik ki a fülünkből. Az IPX5 védelmi besorolásnak hála az eső és az izzadság sem ár neki sportolás közben. Környezeti zajcsökkentés (ENC) funkcióval rendelkezik, ami a valóságban azt jelenti, hogy a fülbe elakadt gumiharang megfelelő módon megakadályozza a háttérzajt. A külvilágból csak az alsó frekvenciás morajlásokat engedi be, az emberi beszédet hatékonyan kizárja. Persze ez közel sem olyan jó, mint a valódi aktív zajszűrés.

A polikarbonát ház felső részén, az érintésérzékeny felületen a cég logója és egy LED látható, amely kéken villog a kapcsolódáskor, pirosan pedig töltéskor. A ház oldalán a mikrofon, lent pedig a mágneses töltőport található.

A Rimor Bluetooth 5.0 szabvány segítségével nagyon egyszerűen párosítható. Csak vegyük ki a töltődobozból és fülhallgatók automatikusan bekapcsolnak és csatlakoznak egy korábban használt eszközhöz, vagy párosítási módba lépnek. Az egyszer már társított eszközhöz automatikusan újra kapcsolódik amikor kivesszük a dobozból, ha visszatesszük, akkor megszünteti a kapcsolatot és kikapcsol. A fülhallgató használható párban, vagy egyesével is, azaz mono üzemmódban, ha például csak egy hívást kell lebonyolítani.

Az érintésérzékeny vezérlés nagyon intuitív és praktikus. Megállíthatjuk, vagy lépkedhetünk előre-hátra a zenék között, a hangerőt állíthatjuk, a hangasszisztenst indíthatjuk, hívást fogadhatunk vagy befejezhetünk a telefon érintése nélkül.

A jól megtervezett 10 milliméteres titán membrános meghajtó kellemes hangminőséget nyújt, a füles hangja dinamikus, nem válik fárasztóvá, hosszútávon is hallgatható marad. A teljes frekvenciatartományt lefedi, amit az emberi fül hallhat, 20 Hz-től 20 kHz-ig. Elsősorban a rock és a pop műfajok szólnak jól. A közepes frekvenciák, így a hangszerek ábrázolása nem tökéletes. Az énekhangok élénkek és energikusak, amelyhez testes basszusok társulnak. Ne várjunk el audiofil élményt, de a zene részletei stabilan és kifejezetten jól jelennek meg a sztereó térben, mint ahogyan a vezetékes fülhallgatókon szoktak. Utazáshoz, a Spotify-on való zenehallgatásra, vagy a YouTube-on való videó nézésre kiváló választás a Rimor. Szintén remek, hogy az ajakszinkron késése elhanyagolható, ami videónézés közben komoly előnyt jelent.

Üzemidő tekintetében dicséretet érdemel a Rimor. A fülhallgatókban lévő 50 mAh kapacitású akkumulátor 5 órányi zenehallgatást tesz lehetővé. Az USB Type C kábelen keresztül tölthető, tojás alakú, zsebbarát dokkoló pedig 25 órára elég energiát tárol. A fülesek feltöltéséhez 1 óra kell, de 10 perc töltés után már 90 percig üzemelni fognak a kis babszemek a fülünkben. A tároló és egyben töltő doboz 500 mAh kapacitású akkumulátorát 2 óra alatt lehet telepumpálni. A töltöttséget 4 darab LED jelzi.

A Tranya Rimor ismét ékes példa arra, hogy a kevésbé ismert gyártók is megérnek egy misét. Tejesen vezetékmentes, dokkolóval 30 óráig üzemképes, és annyira picike, hogy bárhol elfér. Letisztult dizájn és minőségi anyaghasználat jellemzi. A hangja szép és dinamikus, kényelmes, így használata nem válik fárasztóvá. Hétköznapi zenehallgatásra utazáskor, vagy filmnézéshez, de akár sportoláshoz is remek választás. Telefonáláshoz is jó, bár egy forgalmas út mellett a környezeti zajok nagyon felhangosodnak a másik fél számára.

Tranya Rimor megvásárlásához egy egyszerű és gyors regisztráció szükséges a gyártó honlapján. Az eredeti 79,99 USA dolláros ár helyett most a KA50TR01 kuponnal csak 47,93 dollár (14 ezer forint) lesz az ár, ami magában foglalja a szállítást és a vám- és áfamentes küldést. részletek és rendelési lehetőség a vállalat weboldalán.

NapiDroid.hu

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Kastély Béla

A jövő mindig attól függ, hogy mit teszünk meg a jelenben.

NapiDroid