Úgy tűnik, alig veszik a Galaxy Note 20-at, ezért adhatta ki mégis a Samsung

0

Egyelőre viszonylag kevés adat áll rendelkezésre a Galaxy Note 20 széria eladási számairól, az előzetes hírek szerint azonban van, ahol 10-szer annyi fogyott a drágább Ultra modellből, mint az alap verzióból.

Kína egyik nagy online áruházában, a JD.com-on nagyjából 10-szer annyi Galaxy Note 20 Ultra fogyott, mint sima Note 20, és bár ez az eredmény messze nem reprezentatív, azért mindenképpen érdekes. Nagy valószínűséggel máshol is a drágább modell a kelendőbb, ami nem véletlen.

Hiába kerül egy vagyonba az új Note 20 Ultra (nálunk pl. 485 ezer Ft), ez legalább egy ízig-vérig csúcsmodell, szinte mindent belepakoltak, ami manapság lehetséges. A sima Note 20 valamivel olcsóbb (nálunk 355-390 ezer Ft), de még így is nagyon drága, ráadásul ezért a szintén nem csekély összegért egy butított telefont kapunk 60 Hz-es Full HD kijelzővel és műanyag hátlappal, csak hogy néhányat említsünk a lecsípett jellemzők közül.

Egyszóval a normál Galaxy Note 20 egyáltalán nem tűnik egy jó vételnek, így nem csoda, hogy a többség inkább megveszi még drágábban az Ultra verziót, amelynél legalább már nem igazán kell kompromisszumot kötni. Nem kizárt, hogy ez egy pszichológiai trükk is, amit sok vállalat bevet: ha van két ajánlat egymás mellet, és az egyik kirívóan rossz, akkor a másik sokkal jobbnak tűnik.

Egy másik magyarázat a 10:1-es arányra, hogy Kínában egy Galaxy Note 20 szintű telefont más gyártók harmad áron adnak, nyilván S Pen nélkül, de ez azért nem ér meg ekkora felárat.

Más piacokra vonatkozó eladási adatok egyelőre nincsenek, de még csak a napokban jelentek meg a Note 20 modellek, szóval korai is lenne ilyesmit várni.

Via GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid