Új, 10 nm-es processzorral jöhet a Huawei Mate 9

3

A Huawei az utóbbi időben hatalmas sikereket ért el, stabilan tartja a harmadik helyét a legnagyobb mobilgyártók rangsorában. A vállalat következő nagy dobása a Mate 9 lehet, ami egy új, saját fejlesztésű processzort kap a hírek szerint.

A Mate 9 bemutatója valamikor ősszel esedékes, és kínai források szerint a mobilt egy 10 nm-es gyártástechnológiával készülő Kirin 970 SoC fogja hajtani, ami a Kirin 950-et és 955-öt váltja. A kisebb csíkszélesség sok előnnyel jár: csökken a fogyasztás, nő a teljesítmény, és olcsóbbá válik az előállítás.

Huawei Mate 8

Huawei Mate 8

A Kirin 970-ről úgy hírlik, hogy Cat. 12-es LTE modemmel szerelik, és Mali-G71 GPU-t kap, azt viszont még nem tudni, hogy pontosan milyen processzormagokból épül majd fel.

A Mate 9-ről eddig egyébként viszonylag keveset lehetett hallani, ezért lehetséges, hogy csak később, november környékén mutatják majd be. Minden bizonnyal egy 6 col körüli kijelzőt és vékony fémházat kapunk, a hátlapra pedig állítólag két 20 megapixeles kameraszenzor kerül.

A Huawei egy másik új csúcsmobillal is készül idén, ami hajlított kijelzővel érkezhet. Ezt talán már szeptemberben bemutatják.

via Gizchina

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Szakos Péter

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid