Új kamerabajnok telefont avattak, állítólag ez most a legjobb!

0

Nemrég számoltunk be arról, hogy a Google friss csúcsmobilja, a Pixel 7 Pro átvette a vezetést a DxOMark kamerás toplistáján, most pedig már le is taszították a trónról. Mutatjuk a legújabb rangsort!

Az új bajnok nem más, mint a Huawei Mate 50 Pro, amely összességében 149 pontot kapott a hátlapi kameráira. A rekord eredmény azonnal az első helyre repítette a készüléket. Utána holtversenyben a Pixel 7 Pro és a Honor Magic 4 Ultimate következik 147 ponttal. Jó látni, hogy a Huawei a Leica nélkül is tudott kiemelkedően jó kamerás képességekkel rendelkező telefont készíteni.

Íme az aktuális rangsor:

Megjegyzés: érdemes több kamerás tesztet is megnézni telefon vásárlása előtt, és nem csak a DxOMark pontszámai alapján döntést hozni, ez legfeljebb iránymutatásnak jó. 

A Mate 50 Pro hátoldalán egy optikai képstabilizátorral felvértezett, 50 megapixeles elsődleges kamera található, amely állítható rekeszértékű lencse mögött foglal helyet. Az apertúra f/1,4 és f/4,0 között változhat. A hátoldalra szereltek továbbá egy 13 megapixeles ultraszéles látószögű, valamint egy 64 megapixeles, 3,5x telefotó kamerát, utóbbi szintén rendelkezik optikai képstabilizátorral.

A telefotó modul egyébként egy RYYB szenzorral bír. A kamerakészlet részét képezi továbbá egy 10-csatornás multispektrum érzékelő, valamint egy lézeres autófókusz.

A Snapdragon 8+ Gen 1 lapkával szerelt kamerabajnok telefon novemberben Magyarországon is megjelenik, mégpedig 569.990 Ft-os ajánlott fogyasztói áron

Forrás: DxOMark

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid