Új kompakt csúcsmobil a Sony-tól: Xperia Z1 Compact

0

Manapság a nagyméretű, 5 col körüli okosmobilok hódítanak, és alig látni hasonlóan jó hardverrel szerelt, de kisebb méretű telefonokat. A Sony ezt a piaci rést igyekszik betölteni az Xperia Z1 Compact-tal, ami a csúcsmobilok felszereltségével rendelkezik, a kijelzője ellenben csak 4,3 colos. A felbontás 1280×720, ami bőven elég egy ekkora készülékbe, ráadásul elődeivel ellentétben IPS technológiát használ, azaz a Sony rájött, hogy hiba volt a korábbi csúcsmodellekbe enyhén szólva csúnya kijelzőt rakni.

Az új modell hardverileg szinte teljesen megegyezik a korábbi csúcsmodellel, az Xperia Z1-gyel, azaz a Qualcomm Snapdragon 800-as chipset hajtja, amiben négy darab 2,2GHz-es Krai mag dolgozik. Emellé társul még 2GB RAM is, ezen felül pedig a készülék IP55 tanusítvánnyal rendelkezik, azaz bizonyos mértékig ellenáll a pornak és a víznek.

A kamera is a korábbi Z1-et idézi, mivel az Xperia Z1 Compact is ugyanazt a remek minőségű 20Mpx-es szenzort kapta. A phonearena.com munkatársai ki is próbálták a fényképezőt, ami kevés fénynél is nagyon jól teljesített. A képeket itt lehet megnézni.

Az Xperia Z1 Compact Android 4.3-mal fog megjelenni februárban, és nem sokkal utána jön rá a 4.4 KitKat is.

 

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Szakos Péter

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid