Új közösségi alkalmazást indít a Google

0

A Google legtöbb közösségi próbálkozása kudarcba fulladt, az egész sokáig futó Google+ például áprilisban szűnt meg, más projektek pedig jóval hamarabb befuccsoltak. Ennek ellenére nem adják fel, már megindult a Shoelace nevű alkalmazás tesztelése.

A Shoelace nem a Facebook kihívója akar lenni, ez egy speciális, lokális közösségi háló lenne, amelynek a célja, hogy az egy környéken élő embereket hozza össze, azok könnyedén szervezhessenek közös programokat. Ha például elmennél futni, vagy egy koncertre, előadásra, de nincs kedved egyedül, akkor kereshetsz partnereket az ismerősök és az ismeretlenek között is.

Az ötlet egyébként nem teljesen új, voltak más hasonló próbálkozások, sőt, a Google is indított már ilyesmit korábban, ám eddig egyik sem lett igazán sikeres. Mindenesetre lenne benne potenciál, hiszen egy olyan funkciót töltene be, amire a Facebook és társai jelenleg nem, vagy csak korlátozottan alkalmasak.

A Shoelace elérhető lesz Androidra és iOS-re is, sőt, már meg is indult az éles tesztelés New Yorkban, ám egyelőre csak meghívóval lehet csatlakozni.

Neked hogy tetszik az ötlet? Szerinted lenne értelme egy ilyen appnak?

Forrás: The Next Web

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid