Újabb hatalmas pofont kapott a Huawei (frissítve)

0

Az Egyesült Államok legutóbbi szankciói miatt nem csak processzorból lehet hiánya a Huaweinek, a kijelző- és a memóriaellátás is problémákba ütközhet. (Frissítettük a cikket a Huawei állásfoglalásával, ezt a cikk végén olvashatod.)

A USA Kereskedelmi Minisztériuma már nem csak azt tiltja, hogy amerikai cégek kereskedjenek a Huaweijel, hanem a külföldi vállalatokra is vonatkozik a tiltás, amennyiben azok bármilyen amerikai technológiát használnak. Ebbe nem csak a Kirin processzorokat gyártó TSMC tartozik bele, hanem a Samsung és az LG, amelyek eddig kijelzőket és memóriachipeket szállítottak a Huaweinek.

A Huawei eddig előszeretettel használt Samsung és LG paneleket, ám szeptember 15-től nem vásárolhatnak ezekből többet, és ugyanez vonatkozik a Samsung memóriachipekre is. Ez talán nem akkora probléma, mint ami a processzoroknál van, de az biztos, hogy más alkatrészek terén is nagyon leszűkülnek a Huawei lehetőségei, valószínűleg kijelzőből és memóriából is csak kínai gyártók termékeit használhatják majd fel.

Többek között a Huawei P30 Pro is Samsung kijelzőt használ

Nagyon bizonytalan tehát a Huawei telefonok sorsa, hiszen már a gyártás is komoly veszélybe került. Ha pedig ezt még meg is tudnák valahogy oldani a jövőben, akkor is ott lesz a Google-szolgáltatások hiánya, ami miatt meglehetősen nehéz lesz eladni a készülékeket Kínán kívül.

A elmúlt negyedévben volt még egy kis fellendülése a Huaweinek, az egyik kutatócég szerint rövid időre még a Samsungot is beelőzték, annyira pörgött a kínai piac, miközben máshol még tombolt a járvány. Ez a siker azonban csak pillanatnyi, jövőre hatalmas visszaesést jósolnak a Huawei telefonos részlegének.

Frissítés: befutott a Huawei Technologies állásfoglalását a hírrel kapcsolatban:

„A Huawei összetett beszállítói rendszert épített ki és nem egyes beszállítóktól függ. Technológiai megoldásaink révén biztosítani tudjuk kijelzőink és ahhoz tartozó alkatrészeink szállítását és beszerzését. Továbbra is azon dolgozunk partnereinkkel, hogy az eddig már megismert kiváló minőségű termékeket és szolgáltatásokat nyújtsuk felhasználóink számára.”

Via AndroidAuthority

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Szakos Péter

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid