Változott az Android 11 ütemterve, jött egy plusz kiadás

0

A végleges Android 11 eredetileg három fejlesztői előzetes, illetve három béta verzió után jelent volna meg, a Google azonban most változtatott kicsit a tervein, amihez talán a koronavírus-járványnak is köze van.

Eddig úgy álltunk, hogy kijött a harmadik fejlesztői előzetes (Developer Preview 3), és a következő lépés az első béta verzió lett volna, ami a Google I/O konferenciára (május 12-14.) volt betervezve. Most azonban a Google kiadott egy negyedik fejlesztői előzetest is (DP4), ami eredetileg nem volt tervben, a bétát pedig június 3-ára halasztották.

A most kiadott DP4 verzió még mindig csak a fejlesztőknek szól, és csak kisebb javításokat, módosításokat hozott magával a DP3-hoz képest. Számunkra sokkal érdekesebb lesz az Android 11 béta programjának az indulása, egyrészt mert ekkor jelentik majd be a friss rendszer fontosabb újításait, másrészt mert a Pixel telefonokon kívül valószínűleg más gyártók készülékeit is bevonják a tesztelésbe, akárcsak tavaly az Android 10-zel.

Az Android 11 első bétája tehát június elején jön, a második július elején, a harmadik pedig augusztus elején. Ha minden jól megy, akkor ezek után adja ki a Google a végleges Android 11-et, valamikor augusztus vége felé vagy szeptemberben.

Forrás: Google

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Szakos Péter

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid