Android appok, amikkel megvédheted magad és a telefonod

0

Napjainkra az okostelefon vált az emberek elsődleges készülékévé, ennélfogva azonban minden korábbinál fontosabb kérdés lett az érzékeny adatok kezelésének és tárolásának biztonsága.

Ebben a cikkben olyan alkalmazásokat mutatok be, amelyek használatával jelentősen megnövelhetjük készülékünk biztonságát, megkereshetjük, ha nem találjuk, illetve szükséges esetben akár távolról is elérhetjük, lezárhatjuk vagy törölhetünk róla mindent. Minden felsorolt alkalmazás és szolgáltatás ingyen tölthető le a Googe Play Áruházból. Néhány közülük kínálhat fizetős megoldásokat, de azok nélkül is kihasználható a legtöbb képességük.

lookout

Antivírus és komplex védelmi megoldások

  • Lookout [Letöltés a Play Áruházból]: antivírus, anti-malware, anti-spyware, nyomkövető és -kereső. Állandó védelmet ígér telefonokra és tabletekre egyaránt. Nyomkövetőjével megkönnyítheti az elhagyott/ellopott készülékek megtalálását. Lehetőséget kínál a Google-fiók biztonsági mentésére, illetve visszaállítására is.
  • Avira Antivirus Security [Letöltés a Play Áruházból]: malware-védelem, elvesztett telefon megkeresése, privát adatok megvédése. Kis erőforrás-használatot ígérnek, hogy ne merítse túlzott mértékben az akkumulátort. Lehetőséget kínál távoli elérésre, nem kívánatos telefonszámok blokkolására és még számos egyéb funkcióra.
  • ESET Mobile Security & Anvirus [Letöltés a Play Áruházból]: letöltött fájlok automatikus ellenőrzése, SMS-el vezérelhető távoli elérés.
  • Avast Mobile Security & Antivirus [Letöltés a Play Áruházból]: víruskereső, alkalmazásengedélyek felülvizsgálata, hívásblokkoló, webes védelem és alkalmazászár.

dashlane

Jelszókezelők

VPN és egyebek

  • Android Eszközkezelő [Letöltés a Play Áruházból]: a Google alkalmazása olyan lehetőségeket kínál, mint a Google-fiókhoz társított androidos eszközök megtalálása, a készülék képernyőzárjának visszaállítása, vagy éppen a minden adat törlése.
  • Hotspot Shield [Letöltés a Play Áruházból]: VPN (virtuális magánhálózat) segítségével megkerülhetőek például a földrajzi korlátozások egyes tartalmak esetén. A hálózati forgalmat titkosítja, illetve elrejti a felhasználó IP-címét és helyzetét, és maga az alkalmazás sem naplózza tevékenységét.
  • Cerbeus [Letöltés a Play Áruházból]: távoli vezérlést kínál, amely különösen jól jöhet, hogyha készülékünket eltulajdonították. A távoli vezérlés történhet a Cerbeus weboldalán, illetve SMS-eken keresztül, és olyan funkciók érhetőek el vele, mint a helymeghatározás és helyzetkövetés, a hangos riasztás aktiválása néma üzemmódban, hangfelvételek készítése, a készülék lezárása, vagy éppen a belső tárhely és az SD-kártya teljes törlése, illetve adatok lekérése (híváslista, szolgáltatói információk). A leghasznosabb viszont talán az, hogyha nem ismert SIM-et azonosít, akkor a megadott e-mail címekre és telefonszámokra automatikus üzenetet küld.

Ti milyen megoldásokkal véditek meg androidos eszközeiteket?

Források: CodingSec, Google Play Áruház

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Informatikus, vagy valami olyasmi

NapiDroid