Vége az ingyenes zenehallgatásnak a YouTube-on

0

Meglepően őszinte bejelentést tett a YouTube zenerészlegének vezetője, amelynek annyi a lényege, hogy szándékosan ellehetetlenítik az ingyenes zenehallgatást a platformon.

A YouTube sokak számára az első számú zeneforrás, az összejövetelek, házibulik elengedhetetlen kelléke. Nagy előnye az ingyenesség, és hogy elképesztő mennyiségű tartalom van fent, cserébe pedig az a kis reklám még elviselhető. A Google-nek azonban ebből elege lett, ezért “kifüstölik” az ingyenes zenehallgatókat.

Lyor Cohen, a YouTube globális zenerészlegének feje elég ijesztő dolgokat mondott egy interjúban. Szerinte nincs rendben, hogy a felhasználók egy ingyenes streaming szolgáltatásként tekintenek a YouTube-ra, ezért igyekeznek a fizetős megoldás felé terelni akit csak lehet. Ennek érdekében jelentősen megnövelik a zenék közötti reklámok mennyiségét, így szinte ellehetetlenítik majd a normál zenehallgatást. Olyan kifejezések hangoztak el az interjúban, mint a “felhasználók frusztrálása”, illetve a fizetőképes júzerek “kifüstölése”.

A Google-nek jelenleg két fizetős megoldása is van, a YouTube Red és a Google Play Music, de hamarosan érkezhet egy újabb streaming szolgáltatás, ami az előző kettő kombinációja, összeolvasztása lesz.

Via The Verge

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid