Végre eltörölték a videórögzítési korlátot az Android 11-ben

0

Az Android szinte már a kezdetek óta rendelkezik egy olyan korlátozással, ami miatt nem lehetséges 4 GB-nál nagyobb videófájlokat rögzíteni. A nemrég megjelent Android 11 béta verzióban azonban végre törölték ezt a limitet.

A 4 GB-os korlátot még 2014-ben vezette be a Google, de akkoriban ennek szinte semmi jelentősége nem volt a felhasználók szempontjából, hiszen jóval szerényebb kamerás képességekkel rendelkeztek a telefonok. Manapság viszont, amikor a 4K rögzítés szinte alap, és egyes mobilok már 8K-ban is tudnak felvenni, akár 10 perc felvétellel elérhető a limit.

Persze nem kell olyasmire gondolni, hogy megszakad a felvétel, ha elérte a fájlméret a 4 GB-ot, viszont ha ennél többet szeretnénk rögzíteni, akkor az több külön fájlba kerül mentésre, ami egyrészt zavaró lehet, másrészt manapság már teljesen értelmetlen.

A Google tehát megszünteti a 4 GB-os korlátot az Android 11-ben, ami mindenképpen pozitív. Egyelőre azonban a kamerás alkalmazások többsége még nincs felkészítve erre, többek között a Google Camera, ami így az Android 11 béta alatt sem tud nagyobb fájlokat felvenni. Egy másik ismert és ingyenes app, az Open Camera viszont már kihasználja az új Androidban a korlát feloldását. Szerencsére még van némi ideje az alkalmazásfejlesztőknek, ugyanis csak augusztus végén vagy szeptemberben várható az Android 11 végleges kiadása.

Via AndroidPolice, AndroidAuthority

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Szakos Péter

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid