Virtuális asszisztenssel bővülhet a Facebook Messenger

0

Szerintem már sokan hallottatok a hatalmas IT cégek különböző virtuális asszisztenseiről, amelyek a felhasználók életét hivatottak megkönnyíteni. A Facebook úgy gondolta, hogy Moneypenny kódnéven ők is fejlesztenek egy ilyen megoldást, amely segítségével a Messenger eddig is széles körű felhasználási lehetőségeit szeretnék bővíteni.

Az androidos felhasználók számára jelenleg a Google Now asszisztens érhető el, de hamarosan érkezik a Microsoft Cortana is szeretett operációs rendszerünkre. Akik azonban ezen megoldások egyikével sem elégedettek, azoknak lehet egy jó megoldás a Facebook Moneypenny.

A “Moneypenny” név a James Bond rajongóknak ismerősen csenghet, hiszen M titkárnője ikonikus karakter a sorozatban, ezáltal logikus választásnak tűnik. Én magam őszintén remélem, hogy a végleges változat is ezt a nevet fogja viselni, ez esetben már csak ezért is kipróbálnám.

De akiket maga a név nem fog meg, azoknak sem kell elkeserednie, hiszen a Moneypenny egy érdekes megközelítést alkalmaz, amely sokak számára megnyerő lehet. A többi virtuális asszisztens széleskörűen használható például arra, hogy emlékeztetőt állítsunk be, hívásokat kezdeményezzünk hangvezérléssel, vagy plusz információkhoz jussunk egy adott témáról anélkül, hogy nekünk erre magunktól kellene rákeresnünk. A Facebook Moneypenny viszont valódi emberek megtalálásában segítene, akikre szükségünk lehet egy bizonyos munka, kutatás vagy éppen vásárlás lebonyolításához. Ez így elsőre elég ködösen hangzik, viszont több konkrétumot még nem kaptunk az alkalmazással kapcsolatban, amely végül lehet, hogy a Messengerbe épül majd be, mint egy plusz funkció.

facebook-messenger-header

Saját értelmezésem szerint a Moneypenny a Facebook fiókkal rendelkező személyek közötti keresésben nyújthat majd segítséget. Például ha a felhasználónak szüksége van egy bizonyos termékre vagy szolgáltatásra, akkor a Moneypenny talál nekünk egy olyan embert, aki ezzel foglalkozik. Persze az is elképzelhető, hogy a Facebook teljesen más problémák megoldására készíti ezt az alkalmazást. Hamarosan kiderül.

PhoneArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu egyik legújabb és legfiatalabb szerkesztője.

NapiDroid