A Xiaomi bejelentette a 3. generációs kijelző alá szerelt láthatatlan kameráját

0

A Xiaomi már jó ideje dolgozik a háttérben a kijelző alá épített kamerán, és most bejelentették, hogy elkészült a harmadik generáció, ami végre alkalmas lesz a piaci megjelenésre és a tömeggyártásra.

A Xiaomi új, harmadik generációs megoldása egy általuk fejlesztett speciális pixelelrendezést használ, ami képes úgy átengedni a fényt az alpixelek között, hogy a kamera fölötti részen sem csökken a képpontsűrűség.

Így a kamera gyakorlatilag egyáltalán nem látszik, a kijelző képminősége is kiváló, és a készített fotók is hasonló részletességűek lesznek, mint egy normál szelfikamera esetében.

Korábbi vs új generáció

A Xiaomi szerint készen áll a technológia, így már a küszöbön vannak a valódi “teljes kijelzős” mobilok, amelyeknél nincs szükség kameralyukra, notch-ra vagy különféle mechanikus megoldásokra, mint a pop-up kamera. A tömeggyártás jövőre indul, és jó esély van rá, hogy a következő nagyszabású csúcsmodell, a Xiaomi Mi 11 már ilyen megoldással jön.

Persze nem csak a Xiaomi dolgozik ilyesmin, hanem többek között a Samsung, a Huawei és az Oppo is. Sőt, a ZTE beelőzhet mindenkit, ugyanis állítólag már szeptemberben bemutatják a hasonló technológiával szerelt mobiljukat.

Via XDA

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Szakos Péter

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid