Elektromos autókat fog gyártani a Xiaomi

0

Nemrég tartották a Xiaomi két napos bemutató eseményét, amelyen számos újdonság debütált, többek között a Mi Band 6 okoskarkötő, illetve friss okostelefonok, mint például a kamerabajnok Mi 11 Ultra vagy a hajlítható kijelzős Mi MIX Fold. Voltak persze más bejelentések is, a gyártó vezetője, Lei Jun hosszasan beszélt arról, hogy belépnek az okos elektromos autók piacára. (Ez nem április 1-jei átverés!) 

A projektet csak nemrég indították be, így túlzottan sok konkrét részletet még nem tudunk, de az biztos, hogy a Xiaomi maximálisan elkötelezte magát az elektromos járművek mellett, annak ellenére, hogy hosszú ideig semmiféle hasznot nem fognak ebből látni, ez egy hosszú távú vállalkozás.

A Xiaomi az elkövetkezendő 10 évben nagyjából 10 milliárd amerikai dollár befektetését tervezi, és a vállalat vezetője kifejezetten bizakodó, szerinte minden rendelkezésre áll ahhoz, hogy kiváló elektromos autókat tervezzenek. A Xiaomi kutatásfejlesztési részlegén már most 10.000 jól képzett szakember dolgozik, és ez a szám még bővülni fog a közeljövőben.

Lei Jun arról is beszélt, hogy nagy rajongója az iparágnak, vannak például Tesla részvényei, és még Elon Muskkal is találkozott.

Egyelőre ennyit tudni a projektről, valószínűleg nem mostanában fogják bemutatni a Xiaomi első elektromos autóját, de kíváncsian várjuk, hogy mivel állnak elő az elkövetkezendő években.

Via

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Szakos Péter

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid