Xiaomi Roborock S6 robotporszívó – Itt a várva várt új verzió, ami az S50-nél is jobb lett!

0

A Xiaomi Roborock S6 a szinte már legendássá vált Roborock S50 utódja, és sokban hasonlít hozzá, de több téren is fejlesztettek rajta. Nézzük, milyen lett az újdonság!

Roborock S6 külsőre alapvetően megegyezik a népszerű S50-nel, a méretek és a dizájn sem igazán változott, viszont a korábbi fényes festés helyett egy matt külső felületet kapunk, ami egy kicsit jobban néz ki, és talán praktikusabb is. A fizikai gombokat pedig érintőgombokra cserélte a gyártó.

A nagyobb változások a motorháztető alatt történtek, javult a feltérképezési technológia és az útvonaltervezés, aminek köszönhetően akár 20%-kal is nőhet a takarítás hatékonysága a korábbi modellhez képest. Az S6 felismeri az egyes szobákat, így egyetlen kattintással megadhatjuk neki a mobilos appon keresztül, hogy melyik helyiséget takarítsa, és több időzített feladatot is kijelölhetünk, például hogy reggel 8-kor a nappalit, délután 4-kor pedig a hálót takarítsa ki a robot.

Természetesen “no-go” zónákat és virtuális falakat is megadhatunk a mobilos appon keresztül, ha azt akarjuk, hogy bizonyos helyeket hagyjon ki a masina, és a fejlett navigációs rendszernek köszönhetően valós időben követhető, hogy épp merre dolgozik a Roborock S6.

A szívóerő ugyanúgy 2000Pa, viszont frissítették a motort és a belső felépítést, aminek köszönhetően jóval csendesebben működik a Xiaomi Roborock S6, akár 50%-os is lehet a zajcsökkenés a gyártó szerint.

Fejlődött a felmosás funkció is, újratervezték például a víztartályt, és bevezették az eldobható felmosórongyot, ami egyetlen mozdulattal cserélhető. Javítottak továbbá a kefén is, sokkal sűrűbb lett, így hatékonyabban dolgozik.

Az akkumulátor továbbra is 5200 mAh-s, amivel 150 perc folyamatos takarítás lehetséges, ha pedig lemerülőben van a masina, akkor automatikusan visszamegy a dokkoló állomásra tölteni. A gyári adatok szerint akár 250 négyzetmétere lakásokkal is elbír a Roborock S6, és természetesen minden bevált funkciót megkapunk, ami az elődökre is jellemző. A fejlett szenzorrendszer segítségével kikerüli az akadályokat a porszívó, és a lépcsőn sem fog leesni, a küszöbökön pedig simán átmegy akár 2 cm magasságig.

A Xiaomi Roborock S6 egyelőre még előrendelési fázisban van, jelenleg 599,99 dollárért lehet rá rendelést leadni a GearBest oldalán, ahol ingyenes a vámmentes szállítás. (Frissítés: most 10$ kedvezmény jár a GB-APRBS6 kuponnal.) További infók:

A Roborock S50 ára pedig már eléggé beesett, jelenleg 399,99 dollárba kerül ingyenes vámmentes Priority Line szállítással a GearBesten. Mint ahogy már említettük, ez egy nagyon bevált típus mindenféle remek funkcióval. Ha sokallod az új S6 árát, akkor az S50 egy tökéletes választás lehet, rengetegen használják megelégedve. Egy kis felárért egyébként lengyel raktárból is elérhető pár napos szállítással a Geekbuying oldalán.

Forrás: GearBest

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid