A YouTube elkezdte lekapcsolni a videózást azoknál, akik reklámblokkolót használnak

0

Egy ideje már lehet hallani arról, hogy a Google felveszi a harcot a reklámblokkoló szoftverekkel, hiszen ezek miatt komoly bevételektől esik el a vállalat. A YouTube-on már tesztelték is korábban, hogy szankcionálják azokat, akik nem nézik a hirdetéseket (és a Premiumra sem hajlandók előfizetni), most pedig úgy néz ki, hogy szélesebb körben is bevezetik a szigorítást.

Eddig csak kis számú felhasználónál, teszt jelleggel bukkantak fel figyelmeztetések a YouTube-on a reklámblokkolókkal kapcsolatban. Egy felugró ablak jelezte, hogy az ilyen szoftverek megsértik a platform felhasználási feltételeit, és amennyiben nem lesznek kikapcsolva, nem fog működni a lejátszás. Ha pedig valaki nem akar reklámokat, akkor elő kell fizetni a YouTube Premiumra, nyilván a Google leginkább ebbe az irányba próbálja terelni a felhasználókat.

Most úgy néz ki, hogy a tesztek sikeresen lezajlottak, mivel a beszámolók szerint a vállalat szélesebb körben is elkezdte bevezetni a szigorítást. A videók nézése közben egyre többeknél jelenik meg egy figyelmeztető üzenet, hogy ki kell kapcsolni a reklámblokkolót, vagy pedig a Premium előfizetést választani, máskülönben le fog állni a lejátszás.

Forrás: 9to5Mac

Egyelőre azért még nem mindenki találkozott ezzel az üzenettel, aki reklámblokkolót használ. Nagy valószínűséggel fiókhoz és a megnézett videók számához kötött a megjelenés, vagyis akik rendszeresen és nagyobb számban blokkolják a reklámokat, elsősorban azok ellen lép fel a Google. Ilyenkor rövid távon megoldhatja a problémát a fiókból való kijelentkezés, de ez is csak ideig-óráig működik.

Forrás: 9to5Mac

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid