A YouTube is megkapta a Facebook nem túl közkedvelt funkcióját

0

Érdekes látni, hogy a különböző közösségi platformok mennyire feltűnően másolják egymás funkcióit, ahelyett hogy valami egyedit találnának ki. Az utóbbi idők egyik legnagyobb trendje a Snapchat által kitalált Stories, amely egy kicsit módosított formában most a YouTube-ra is beköltözött.

A Facebook minden lehetséges szolgáltatásába integrálta a sztorikat (Facebook, Messenger, Instagram, WhatsApp), ami egyedül az Instagramon lett sikeres, és most a Google is bejelentett valami hasonlót. Az újítás a YouTube-ban jelent meg, és a “Reels” nevet kapta, ám egy kicsit másként működik, mint a korábbi megoldások.

Az ide feltöltött tartalmak nem feltétlenül tűnnek el 24 óra után, tovább is meg lehet őket tartani, amennyiben szeretnénk. A lényeg persze ugyanaz, tehát hogy bármikor gyorsan meg tudjunk osztani egy rövid videót a követőkkel, a hagyományos feltöltési folyamatot megkerülve. Egy Reel legfeljebb 30 másodperces lehet, és természetesen tudunk hozzáadni szöveget vagy akár matricákat is.

Az új funkció a YouTube Community-n belül található, ami a Google legújabb próbálkozása arra, hogy a videós szolgáltatást egy nagy közösségi platformmá alakítsa. A Reels első körben azok számára érhető el béta verzióban, akik több, mint 10.000 feliratkozóval rendelkeznek.

Via AndroidPolice, GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Szakos Péter

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid