2018. március 23.
Szerviz
Kezdőlap » Android mobilok » Újabb nagynevű márka tér vissza az okostelefonos világba
Újabb nagynevű márka tér vissza az okostelefonos világba
Illusztráció

Újabb nagynevű márka tér vissza az okostelefonos világba

Akárcsak más termékeknél, az okostelefonok, okoseszközök esetében is megvannak a nagy vesztesek, és a nagy győztesek. Akadna márkák, gyártók akik a semmiből előtörvén sikert sikerre halmoznak, mások örökre eltűnnek… Vagy épp visszatérnek, mint például a Nokia. A finnek nyomán egy másik valamikor közismert, ám azóta nyugdíjba vonult brand lép ismét küzdelembe a vásárlók kegyeiért, ez pedig a Palm. 

Azon sem lepődnék meg, ha lenne olyan kedves olvasó, akinek már ez a gyártónév semmit sem mond, pedig valamikor igencsak meghatározó része volt az okoeszközök, illetve a mobilok piacának. A Palm visszatérését 2018 elejére datálják, a háttérben pedig egy másik jó nevű vállalat, a kínai TCL áll.

A TCL-nek mondhatni nem kevés tapasztalata van régi márkanevek feltámasztásában, avagy újrahasznosításában, gondoljunk csak az Alcatelre, a BlackBerryre, és végül a Palmra. Már tényleg csak egy Sagem visszatérés hiányzik – ahogyan a források is tréfásan megjegyzik -, nos manapság semmi sem lehetetlen.

Akárhogy is, a hír hivatalos eredettel bír, a TCL marketing menedzsere Stefan Streit nyilatkozott a Palm újraéledéséről. Felfedte nagyjából mikre lehet számítani a visszatérő brand égisze alatt, és úgy látszik az okostelefonok gyártásának komoly esélye van. A TCL elképzelése szerint a Palm az idősebb felhasználók számára fogja majd elhozni a legújabb technológiákat, míg az Alcatel az ezredfordulót idézi, a BlackBerry termékeit pedig az üzleti szektornak szánják.

GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!

Szerző: Németh József Richárd

Németh József Richárd