1 millió felhasználót veszített a Netflix

0

Kijött a Netflix legutóbbi negyedévre vonatkozó pénzügyi jelentése, amelyből számos érdekes adat kiderült a vállalat jelenlegi helyzetéről.

Az év első negyedében először fordult elő olyan, hogy csökkent a Netflix-előfizetők száma, és a második negyedévben folytatódott ez a trend, három hónap alatt közel 1 millió, egész pontosan 970 ezer fizetős felhasználót veszített a platform.

Persze azért nem kell félteni a vállalatot, ugyanis a bevételeik így is nőttek 8,6%-kal éves szinten, vagyis egy felhasználón átlagosan többet keres a Netflix jelenleg, mint tavaly ilyenkor.

A Netflix egyik nagy problémája, hogy állítólag a 200 millió előfizetőjük mellett van 100 millió olyan felhasználó is, akik ingyen férnek hozzá a szolgáltatáshoz, ugyanis valaki más jelszavát használják. Ezt fel akarják számolni, ezért a tervek szerint bevezetik, hogy extra havidíjért lehet majd plusz háztartásokat vagy fiókokat adni a már meglévő előfizetésekhez.

Egy másik nagy újítás az olcsóbb, hirdetésekkel támogatott előfizetési opció lesz, ennél az alacsonyagg havidíjért cserébe reklámok fognak megjelenni. Az új lehetőség valamikor 2023 elején kerülhet bevezetésre, de a már meglévő csomagokat nem fogja érinteni, azok továbbra is reklámmentesek lesznek.

További érdekesség, hogy a Netflix közzétette a következő negyedévre vonatkozó várakozásait, amelyek szerint 1 millió új előfizetőt fognak szerezni. Kíváncsian várjuk, hogy ez sikerül-e.

Via GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid