Gyorsteszt: 10.050 mAh-s Chuwi powerbank Quick Charge 3.0-val

2

Nemrég alkalmam adódott kipróbálni a Chuwi új 10.050 mAh-s powerbankjét, ami a kedvező ára ellenére elég komoly kis szerkezetnek tűnik. Nézzük röviden, hogy miről is van szó!

A powerbank egy egyszerű papírdobozban érkezik, és jár hozzá egy microUSB kábel, valamint némi angol és kínai leírás. Ez nem sok, de többre nem is igazán lesz szükségünk.

chuwi-10050-powerbank

A kapacitásához képest egész visszafogott méretekkel (103.5 x 60.91 x 22.8 mm) és tömeggel (195 gramm) rendelkezik a powerbank, ráadásul egy finom tapintású műanyagborítást kapott, ami kifejezetten minőséginek hat. Fogásra nagyon kellemes, de sajnos gyűjti az ujjlenyomatot.

chuwi-10050-powerbank-01

Az eszközön találunk egy normál USB portot, egy microUSB csatlakozót, négy darab apró jelzőledet, valamint egy gombot. Ezek mind egy oldalon helyezkednek el, máshol csak feliratok díszítik a házat.

chuwi-powerbank-01

A Chuwi powerbankjének legnagyobb előnye, hogy támogatja a Qualcomm által fejlesztett Quick Charge 3.0 technológiát, ráadásul mindkét irányba, azaz nem csak gyorsan tudunk vele tölteni, de az eszköz is hamar feltöltődik. Egy megfelelő QC 3.0-s töltőfejjel 3.5 óra alatt 100%-ra tölthetjük a 10.050 mAh-s külső aksit, míg egy normál töltővel ez nagyjából a duplája lenne.

chuwi-powerbank-03

A powerbank szinte bármilyen készülék (mobil, tablet, stb.) töltésére használható, de a töltési sebesség az eszköztől is függ. Nekem például ugyanolyan gyorsan töltötte a Note 5-ömet a Chuwi készüléke, mint a gyári Samsung gyorstöltő, amin kicsit meg is lepődtem. A Voltokba és az Amperekbe most nem mennék bele, a pontos technikai részleteket megtalálod a terméklapon.

note-5-powerbank

Galaxy Note 5 töltés a Chuwi powerbankkel

Annyit még érdemes megemlíteni, hogy a QC 3.0 visszafelé kompatibilis, azaz a korábbi szabványokat is támogatja a powerbank, és természetesen Apple készülékekkel is gond nélkül használható.

chuwi-powerbank-02

A 10.050 mAh-s kapacitás egyébként úgy jön össze, hogy 3 darab 3350 mAh-s Panasonic vagy LG cella került a készülékbe. A töltést egy Texas Instruments vezérlőcsip irányítja, és 9 rétegnyi védelem került a powerbankbe.

Azt érdemes tudni még az ilyen külső aksikról, hogy a töltésnél van némi veszteség, így a Chuwi készülékével például 2-szer tudunk teljesen feltölteni egy Galaxy S7-et vagy 3-szor egy iPhone 7-et.

Végszó

chuwi-10050-mah

Engem maximálisan meggyőzött a Chuwi powerbankje, főleg a gyorstöltési képességek miatt, de ezt leszámítva is egy korrekt, minőségi termékről van szó. Az ára jelenleg 7400 Ft körül alakul, ennyit szerintem simán megér. Nyilván találunk ennél olcsóbban is 10.000 mAh-s külső aksikat, de azok biztosan nem tudnak ennyi mindent.

Te használsz powerbanket?

A készüléket a Banggood webáruház biztosította.

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Szakos Péter

Informatikus, online marketinges, újságíró, blogger és a Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid